Снимка и видео: Изправи се.БГ, фейсбукДемонстранти, подкрепени от председателя на

...
Снимка и видео: Изправи се.БГ, фейсбукДемонстранти, подкрепени от председателя на
Коментари Харесай

Демонстранти, подкрепени от Мая Манолова, блокираха РИОСВ – Стара Загора

Снимка и видео: " Изправи се.БГ ", фейсбук

Демонстранти, подкрепени от ръководителя на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова, блокираха за часове Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора.

Протестът беше проведен от Инициативния комитет „ Нова Загора желае да диша "  и е против замърсяването на въздуха в Нова Загора.

Според стачкуващите замърсяването е от апаратура за биогаз на компания " Енерджи 2 " ООД – част от групата " ГРАДУС ", написа

" Отиваме да протестираме пред Регионална инспекция за опазване на околната среда, тъй като това е институцията, която на районно равнище дава отговор за околната среда и нейните фактори. Миризмите са нощно време, тъкмо тогава Регионална инспекция за опазване на околната среда не си подвигат зеления телефон, а инспекциите идват след няколко дни и констатациите са, че няма миризми. Думата на жителите против тази на Регионална инспекция за опазване на околната среда ", съобщи по-рано през днешния ден пред OFFNews Кремена Петрова, основател на митинга и общински консултант в Нова Загора от Демократична България.

При Борисов единствената приключена работеща система в България е корупцията, която е резултат от ръководството му. Корупцията е повсеместна и се трансформира в метод на мислене и на битие. Това би трябвало да е прекъснато. Заради корупцията изтича голям запас, тъй че българските жители са най-бедните, най-болните, най-ограбваните от монополистите, с най-мръсния въздух в Европа, съобщи Мая Манолова.

Огромният проблем е слугинажът на институциите към стопански мощните. В качеството си на омбудсман сезирах институциите. Случаят в Нова Загора е образец за това по какъв начин институциите си трансферират топката, не чуват жителите и обслужват ползите на стопански мощните. За да не накърнят интереса на притежателя на централата, институциите са подготвени да подценен публичния интерес и законовите си пълномощия. Всички знаят, че в Нова Загора въздухът е замърсен, само че никой не подхваща дейности това да се спре. Сериозните стопански ползи не са причина институциите да си затварят очите повече от шест години, добави Манолова и изясни, че с изключение на за отравяне на въздуха, има сигнали и за отравяне на водата поради изхвърлени отпадъчни води.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР