Снимка БулфотоВсяка община трябва да си направи програма за незаконните

...
Снимка БулфотоВсяка община трябва да си направи програма за незаконните
Коментари Харесай

Каракачанов иска програма за незаконните постройки във всяка община

Снимка Булфото

Всяка община би трябвало да си направи стратегия за противозаконните постройки и те да бъдат премахвани. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в Народното събрание, съобщи Фокус.

``
реклама

„ Мисля, че полицията ще си свърши работата на митинга във Войводиново. Знам, че там се приготвят да отидат и представители на една организация на някогашни военни, разговарял съм с тяхното управление и уверението им е, че те отиват да изразят съпричастност с бития собствен сътрудник, а не да правят противозаконни дейности “, съобщи Каракачанов.

Той уточни, че сега обстановката в обитаемото място е спокойна и популацията е предостатъчно. 

„ 2/3 от гетото е отстранено и оттук насетне е въпрос на процедура по-трайните постройки да бъдат също отстранени, защото са противозаконни “, сподели вицепремиерът.

Каракачанов изясни, че на стотици места в България има такива противозаконни постройки. 

„ Аз персонално считам, че всяка една община би трябвало да си направи стратегия за противозаконните постройки – изключително тези, които са строени с подръчни материали и са рискови за хората, би трябвало да бъдат незабавно събаряни “, сподели още той.

„ От двамата причинители, които се оказва, че не могат да приказват български, се оказва, че единият имал тапия за осми клас, с цел да може да си купи кола. Затова националната стратегия ще я внеса в Министерски съвет, с цел да бъде гласувана, тъй като считам, че не би трябвало да си затваряме очите “, съобщи Каракачанов. 

„ Част от това население си мисли, че има съответни права и всички са им длъжни и съответният случай във Войводиново е индикативен за това “, сподели още той. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР