снимка: БулфотоВ края на активния летен сезон и заради поредицата

...
снимка: БулфотоВ края на активния летен сезон и заради поредицата
Коментари Харесай

Започват масови проверки на КАТ

снимка: Булфото

В края на дейния летен сезон и поради поредицата от почивни дни, " Пътна полиция " впряга целия си запас за всеобщ надзор по пътищата в страната. Това стана ясно на брифинг. Фокусът е ориентиран в две посоки - ограничение на придвижването на тежкотоварни камиони и надзор на нападателните водачи в пътното придвижване.

" Утре сме основали организация за засилено полицейско наличие. Заради упования трафик АПИ е въвела заповед за възбрана за придвижване над 12 тона по автомагистралите " Тракия " и " Хемус ", заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция " Национална полиция ".

Предприет е нов метод за по-засилен надзор за скоростта. Точките и местата за надзор ще се трансформират динамично. Целта е да се влияе над нападателните водачи, прибавят още от " Пътна полиция ".

" Тези водачи, които си разрешават да карат в лентата за наложително прекъсване. Когато възникне случай се образуват километрични колони. Екипи на полицията ще слагат камери в такива случаи, да се снимат тези извършители ", обясни още контрольор Лъчезар Близнаков.

Екипи на столичната полиция ще подкрепят организацията на придвижването на входно-изходните точки към София.

Петък от 14.00 - 21.00 часа.
Събота от 8.00 - 14.00 часа.
Понеделник (6 септември) 14.00 - 21.00 часа.

От " Пътна полиция " регистрират още, че през това лято се е нараснал неведнъж трафикът на тежкотоварни камиони и гастарбайтери, главно по автомагистрала " Тракия ". Очакванията са, че в последния от серията почивни дни, 6 септември, ще има извънредно засилен трафик от Гърция към София.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР