Бившият държавен секретар на САЩ и бивша първа дама Хилъри

...
Бившият държавен секретар на САЩ и бивша първа дама Хилъри
Коментари Харесай

Хилъри Клинтън отново е в България

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати и някогашна първа дама Хилъри Клинтън е още веднъж в България.

Срещата на Глобалната самодейност на Клинтън в София е през днешния ден, а задачата на форума е да поддържа начинания за женското водачество и по-справедлив достъп на дамите до капитал, претовареност и прогрес, предава БТВ.

Инициативата събра над 200 международни водачи от обществения и частния бранш, измежду които и президентката на Косово Вьоса Османи и Чери Блеър, брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър.

Хилари Клинтън е в София по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

Това е третото ѝ посещаване у нас. За първи път тя идва в България през 1998 година като първа дама на Съединени американски щати. По време на пътуването си тогава открива конференцията „ Жените през XXI век " в София, подкрепяйки дамите в България и в цяла Югоизточна Европа. Преди 12 години Клинтън още веднъж посети страната ни в качеството си на държавен секретар. Тогава тя повдигна тематиката за енергийната сигурност и независимостта на страната.

Хилъри Клинтън беше и претендент за президент на Съединени американски щати през 2016 година Тогава тя се изправи против Доналд Тръмп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР