Снимка БулфотоУчените откриха нов човешки орган. Откритието е било направено

...
Снимка БулфотоУчените откриха нов човешки орган. Откритието е било направено
Коментари Харесай

Топ сензация! Учени откриха нов човешки орган, който ще промени медицината

Снимка Булфото

Учените откриха нов човешки орган. Откритието е било направено инцидентно по време на ендоскопия, когато медиците изследвали стомашно-чревния тракт на пациент, написа Zdrave.to . 

Обследвайки жлъчката, те открили, че тъканта, която я обкръжава, не е плътна и еднородна, а е разграничена от каналчета. Изучавайки тъканите и на другите органи, включително и на носа, учените изяснили, че и през тях минават същите каналчета. 



Изследователите допускат, че тези канали, по които циркулира течност, може би съществуват във всички тъкани на организма и на процедура са нов орган, съдържащ до 1/5 от цялата течност на организма.

До този миг не е било известно за съществуването на тези микроскопични канали, защото общоприетите способи за проучване на тъканите са водели до оток и разрушение на колагеновите нишки, разясняват учените.

Сега те ревизират дали в действителност тези каналчета не са причина за метастазите на рака, позволявайки на раковите кафези да проникват в лимфната система и бързо да се реалокират към други органи. 

Новият орган може да има отношение и към възпалителните болести и лекарите занапред ще изследват функционалностите му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР