Снимка: БулфотоСилното земетресение в Загреб през март нанесе сериозни материални

...
Снимка: БулфотоСилното земетресение в Загреб през март нанесе сериозни материални
Коментари Харесай

Сеизмолог: Очаква се земетресение в Загреб 30 пъти по-силно от това през март

Снимка: Булфото

Силното земетресение в Загреб през март нанесе съществени материални вреди и промени живота на доста хора в хърватската столица. Особено на тези, които чакат реорганизация на домовете си, както и на жителите, които живеят в непрекъснат боязън от бъдещо ново мощно земетресение в Загреб, написа осведомителният портал „ Индекс ”, представен от БГНЕС.

Тази нощ и сутринта в Загреб бяха регистрирани няколко слаби труса.

Томислав Фикет от хърватската сеизмологична работа споделя, че към този момент е свикнал и не се стряска от земетресенията в страната. Разбира се, всеки човек реагира по друг метод и няма универсално решение, тъй като по време на трус не може да се направи нищо, както и не може да се предвижда какъв брой време ще продължи, споделя той.

Според Фикет, освободената по време на земетресението през март сила ще продължи постепенно да отслабва и по тази причина още известно време ще се усещат слаби земетресения.

Той предизвести, че има опция Загреб да бъде разтресен от по-силно от мартенското земетресение, защото това не е оптималната сила, която може да бъде освободена в региона на столицата.

За региона на Загреб става въпрос за трус от порядъка на 6,3 до 6,5 степен по скалата на Рихтер, което е към 30 пъти по-силно от земетресението на 22 март. Според сеизмолога, Дубровник може да стане жертва на земетресение с магнитуд до 7-ма степен.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР