Снимка БулфотоОт началото на годината, в сравнение с предходната, цените

...
Снимка БулфотоОт началото на годината, в сравнение с предходната, цените
Коментари Харесай

Проф.Боян Дуранкев мрачно: Очаква ни ценова буря за пръв път от доста години насам

Снимка Булфото

От началото на годината, спрямо миналата, цените у нас са се повишили с 3,5%. Това сподели икономистът проф. Боян Дуранкев пред " Фокус ".

 

По думите му в страните - членки от Европейски Съюз естественото годишно ценово покачване е с до 2 %. Изглежда, че тази година България я чака съвършената ценова стихия, защото държавното управление от дълго време изпусна контрола в бранш стопанска система, добави още той.

„ Такъв скок на цените е налице за пръв път от много години. Той не е обвързван единствено с силата и не визира единствено цената на хляба – през последните години доста внезапно набъбнаха цените на жилищата, главните потребителски артикули, доплащанията за здраве и обучение – т.нар неофициални заплащания. Българинът гледа и напред – на хоризонта се задава нова тол система, която ще изисква заплащания, а наред с това – и по-високи застраховки и осигуровки. Дава се на концесия и главното българското летище. Всичко това са все фактори и условия, които тикат цените във възходяща посока “, изясни икономистът пред Радио " Фокус ".

Стабилната система на налозите и на ниските приходи, които се очакваше да притеглят непознати вложители доведоха до това, че България е преди всичко по обществено разслоение, разяснява още проф. Боян Дуранкев.

У нас имаме 1 % свърхбогати и над 60% оцеляващи ден за ден, като на този декор е необичайно да се твърди, че стабилността и липата на промени за положителни, сподели още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР