Снимка: БулфотоГ-н Симеонов ни предостави четири законопроекта, като два от

...
Снимка: БулфотоГ-н Симеонов ни предостави четири законопроекта, като два от
Коментари Харесай

Нинова за срещите с Каракачанов и Симеонов: Странна ситуация, не е нормално

Снимка: Булфото

Г-н Симеонов ни даде четири законопроекта, като два от тях беше дал преди срещата - още предходната седмица. Ние сме ги разискали и по тях имаме решение. Днес ме изненада като даде още законопроекти, съвсем една мини управническа стратегия по доста значими въпроси за страната. Това сподели ръководителят на БСП Корнелия Нинова след срещата си с вицепремиера по икономическата и демографска политика и водач на НФСБ Валери Симеонов, съобщи кореспондент на Novini.bg

След втората среща (във вторник Корнелия Нинова се срещна и с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов - б.р.) ситуацията ми наподобява странна. Принципите в парламентарната република са: има управляващо мнозинство, в което вземат участие избрани партии, това болшинство има държавно управление, това държавно управление има стратегия и внася законопроекти в осъществяване на тази стратегия. Ние сме ясни, ние сме съпротива. След тази среща усещането ми е, че се излиза отвън правилата на парламентарната страна. Всяка партия не излиза с програмата на държавното управление, а със свои стратегии и търси плаващи болшинства. Това е нова обстановка. о думите й обособените партии от болшинството не могат да се схванат между тях, а става нещо друго. Понеже явно не срещат поддръжка в ръководещото болшинство, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ потеглят със свои законопроекти, които не срещат поддръжка и търсят такава отвън ръководещото болшинство. Не е обикновено това. Г-н Симеонов, защото не желае да беседва с Движение за права и свободи, потърси поддръжка от нас да беседваме с другите парламентарни групи и с Движение за права и свободи по неговите законопроекти. Поех този ангажимент - ще бъда този медиатор, съобщи Нинова.

Заявих му доста ясно, че е част от държавно управление, на което желаеме оставката. Казах му, че ще подкрепим измененията в Закона за хазарта, само че че не е разумно за самун и детски храни да се заплащат по-високи налози, в сравнение с за хазарт. Предложих, когато пристигна време за бюджета, да мислим за законодателни промени като цяло, а не на парче, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Социалистката посочи, че във връзка с предлагането за анулация на възбраната за пушене " алените " ще гласоподават по съвест, само че предлагането е разисквано в парламентарната групата и групата е разграничена съвсем 50/50.

Винаги бихме подкрепили значими за страната закони, без значение кой ги предлага, само че в случай че Валери Симеонов ги беше вкарал през ръководещото болшинство, те нямаше да минат. За да влязат в Народното събрание, първо би трябвало да минат през Министерски съвет. Очевидно щом не може да ги вкара през Министерски съвет, търси някакви плаващи болшинства, съобщи още Корнелия Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР