Снимка: БулфотоПрезидентът да поеме отговорност и да даде възможност на

...
Снимка: БулфотоПрезидентът да поеме отговорност и да даде възможност на
Коментари Харесай

Манолова: Президентът да поеме отговорност и да ни даде възможност да приемем поне законите в полза на хората

Снимка: Булфото

" Президентът да поеме отговорност и да даде опция на Народното събрание да одобри най-малко законите в интерес на хората ". Това съобщи шефът на ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова в предаването " ЕвроДикоФ " на " Телевизия Евроком ".

" Големите партии в Народното събрание демонстрираха, че не ги е грижа нито за хората, нито за върховенството на правото, макар великодушните обещания. Досега Народното събрание не съумя да свърши нищо свястно. Отговорността е на трите огромни партии - " ИТН ", ГЕРБ и Българска социалистическа партия ", сподели тя. 

Депутатите от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не бяха на съвещанието на Комисията по околна среда и водите, където щеше да се прегледа Законът за ВиК, с който даваме опция повишаването на водата с 30 % от 1 януари да бъде отсрочено с една година. Комисията нямаше кворум, изясни Манолова и добави, че правна комисия, която трябваше да разиска закриването на профилираните съдилища и прокуратура, също нямаше кворум поради ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

След като Нинова трансферира отговорността на Румен Радев, нашият апел е президентът да поеме отговорност и да даде опция на Народното събрание да одобри най-малко законите в интерес на хората - Законът за ВиК и законите за правосъдната промяна, сподели още тя.

Хората желаят Народното събрание да направи нещо за семействата. Предстои повишаване на тока от 1 януари.

" Топлофикация София " ще взима 20 % повече за парно, само че ще работи нелегално заради несъблюдение на нормите за нездравословни излъчвания. Дружеството не може да извърши нормите, тъй като от средствата, изписани като разноски за възстановяване на оборудванията, не е изхарчен и 1 лева за това, изясни Манолова.

Комисията по проверката изслуша сигнал за ВМЗ Сопот. През 2018 година Изпълнителният шеф е превел, по разпореждане на икономическия министър или премиера, 10,2 млн. $ на сръбска компания - медиатор, за доставка на избрани артикули. Срещу тези пари, които са задатък от общо 20,4 млн., $, заводът не е получил нищо. Това твърди подателят на сигнала и работещите в завода. Документите са засекретени и новото управление удостовери, че няма доставка по контракта, сподели Манолова по отношение на работата на Комисията по проверка.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР