Снимка Булфото, архивС още 6 месеца се удължава срокът за

...
Снимка Булфото, архивС още 6 месеца се удължава срокът за
Коментари Харесай

Още 6 месеца гратис за лични карти и паспорти

Снимка Булфото, списък

С още 6 месеца се удължава срокът за годност на документите за идентичност, оповестяват от Министерство на вътрешните работи, представени от . С изменение на параграф 10 от преходните и заключителни разпореждания на Законът за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 година и за превъзмогване на последствията, гласувани на 06.11.2020 година, беше признато следното:

Срокът на годност на персоналните карти и паспортите, който изтича в интервала от 13.03.2020 година до 31.01.2021 година, се удължава с 6 месеца.

За периода на удължаването персоналните карти и паспортите са годни идентификационни документи за идентичност в Република България, а в чужбина при изискванията на взаимност. При желание/необходимост всеки жител може да подаде заявление за нова персонална карта и паспорт и преди приключването на снадки период, обясниха от Министерство на вътрешните работи.

Срокът на годност на СУМПС, който изтича в интервала от 13.03.2020 година до 31.12.2020 година, се удължава със 7 месеца, считано от датата на приключване на периода, посочен в съответното удостоверение.

Напомняме, че всички жители с непрекъснат адрес на територията, обслужвана от Столична дирекция на вътрешните работи, имат опция да подават заявки за издаване на български персонални документи с платена такса за елементарна или бърза услуга във всяко едно от звената „ Български документи за идентичност “ на територията на столицата.

График на дежурствата на столичните звена „ БДС “ в събота за месец ноември

Работно време на всички звена БДС в районните ръководства на територията на София и отдел „ Български документи за идентичност “ - Столична дирекция на вътрешните работи в делнични дни е от 7 до 17.30 часа, без обедна отмора, спирането на работата в интервала 13 - 13.30 часа е за стерилизация.

Дежурните звена БДС при Столична дирекция на вътрешните работи ще работят в съботните дни на месец ноември 2020 година с работно време от 8:30 часа до 14:30 часа по следния график:

7 ноември - Четвърто и Второ РУ;

14 ноември - Трето и Седмо РУ;

21 ноември - Пето и Шесто РУ;

28 ноември - Осмо и Девето районно управление (на МВР).

Всяка събота отдел „ Български документи за идентичност ”- Столична дирекция на вътрешните работи, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, приема заявки за издаване на български персонални документи - персонални карти и паспорти с такса за експресна и елементарна услуга.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР