Снимка Булфото, архив20 000 ваксини пътуват към България. Главният здравен

...
Снимка Булфото, архив20 000 ваксини пътуват към България. Главният здравен
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Всяка седмица ще има доставка на ваксини, докато имунизираните българи не стигнат 2 милиона

Снимка Булфото, списък

20 000 ваксини пътуват към България. Главният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев проговори за първите резултати от процеса по имунизиране против COVID-19 в България, има ли странични резултати, какъв брой е рисков новият вариант и по кое време да чакаме втория транш от дозите на " Пфайзер - Бионтекс ". Пред Нова телевизия членът на Националния действен щаб, представен от Пик, каза:

" Ваксините, за които имаме контракти, са обект на коментар. Около 4500 сътрудници бяха имунизирани. 20 000 ваксини ще дойдат още на 4 януари. А по-късно имунизациите ще идват регулярно всяка седмица със самолети от Белгия. От през вчерашния ден има позволение и за " Модерна ", по-късно идват Астра Зенека и още други ваксини.

От " Пфайзер " количествата на имунизациите ще порастват през идващите месеци, като всяка партида ще е съответна.

Ангел Кунчев удостовери, че за имунизирането ще са нужни 400 пункта. Ще стартира и имунизирането по домовете за възрастни хора, след което ще стартира и имунизирането на учителите. 4500 персонални лекари ще бъдат мобилизирани за имунизирането, ще бъдат усвоени 11 милиона дози, което ще даде опция да се покрият 2 милиона души в България. По подобен метод тече процесът в Европа и по света.

Кунчев адмирира възприятието за комизъм на хората, само че удостовери, че имунизациите в Пловдив, където е бил персонално, са превозени по разпоредбите, даже в бус за кренвирши, а хладилникът там е доста сигурен. И в Съединени американски щати, и Канада камиони за месо, риба звук и сладолед са употребени в логистиката.

Основиният фактор сега са хората, а в публичното здраве има недостиг, тъй като 45 % от екипите бяха съкратени, преди да стартираме да ги връщаме в този момент, сподели Кунчев. Той удостовери, че посрещаме Нова година със 110 умряли, а има мейли до него, в които го упрекват за разсипани бизнеси.

Реален избор на ваксини съгласно него ще има чак от лятото. Никой не знае дали ще има трета вълна. Задържането на кривата в низходяща наклонност е съображение за разхлабване на ограниченията.

В момента се движим добре. Ако паднем под 200 болни на 100 000, може да се намерения за отваряне на учебни заведения. Моловете да не се сърдят, те доста добре знаят, че са замислени като центрове за обществено другарство, изясни Кунчев.

Пред пролетно-летния сезон ще има покритие, което ще разреши хората да се имунизират всеобщо и да вършат осведомен избор измежду разрешените за приложимост в Европа и в България ваксини.

2021 ще е годината на основателната вяра. Над 3 милиона към този момент са имунизирани по света, акцентира Кунчев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР