снимка: БТАБългарите сме магистрално бедни“ според служебният министър на регионалното

...
снимка: БТАБългарите сме магистрално бедни“ според служебният министър на регионалното
Коментари Харесай

Министър Шишков: Ние сме „магистрално бедни“, нужни са още 1200 км

снимка: Българска телеграфна агенция
Българите сме „ магистрално небогати “ съгласно служебният министър на районното развиване и и благоустройството Иван Шишков.

„ Има издигнати към 800 км автомагистрали, сега са ни нужни най-малко две хиляди км т.е. има към 1200 км да бъдат построени. Лошото е, че за две трети от тях няма и планове “, разяснява той по време на чуването в Народното събрание. И добави, че, в случай че в този момент и незабавно не бъде проектирано всичко, ще значи след четири години този диалог още веднъж ще бъде воден.

Той счита за безусловно обективни са настояванията на работещите в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) за по-високи заплати. Поводът е оповестеният за през днешния ден от Синдикат „ Пътно дело “ към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България митинг на тунел „ Витиня “ на работещите в АПИ и нейните подразделения в страната. Хората упорстват за нарастване на заплатите с 30 на 100, възнаграждение на изключителния труд и възстановяване на изискванията на работа.

Министър Шишков увери, че се работи по въпроса към този момент към месец и половина, както и че настояванията са безусловно основателни.

АПИ и Агенцията по кадастъра са част от Министерството на районното развиване и благоустройството. Заплатите там са извънредно ниски, удостовери той.

Има дисбаланс в границите на тази година. Работи се в тази посока, приказвам с министъра на финансите, уповавам се напълно скоро да бъде решен казусът, изясни той. По думите му и би трябвало да бъде открит механизъм за по-добро възнаграждение там.
В момента интензивно се завършат тунелите
на „ Витиня “ и се надявам, имам уверението, до 20 декември да бъде пуснато цялото придвижване, сподели още министърът. Той посочи, че такова е било уверението на държавното сдружение „ Автомагистрали “, което строи. Има да се поставят мантинели сега, следим времето какво ще бъде. Надявам се в този сектор автомагистрала „ Хемус “ да бъде приключена. Ако стане, ще е коледно знамение, акцентира Иван Шишков.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР