Снимка Атанас Скатов, Фейсбук“ получи от свои източници документи, според

...
Снимка Атанас Скатов, Фейсбук“ получи от свои източници документи, според
Коментари Харесай

Официално: Скатов е загинал заради скъсано въже

Снимка Атанас Скатов, Facebook

“ ” получи от свои източници документи, съгласно които изказванията за неточност на Атанас Скатов, която е довела до гибелта му, бяха разрушени на пух и прахуляк. Той почина на 5 февруари при слизане от Лагер 3 под К2.

И в двата смъртни акта - от държавното управление на самостоятелната област Гилгит Балтистан и болничното заведение в град Скарду, където бе откарано тялото на българина, са безапелационни, че повода за гибелта е скъсано защитно въже.

Веднага след нещастието със Скатов от компанията “Севън Съмитс Трекс ”, която провежда експедицията за подчинение на К2, побързаха да обяснят, че в действителност българинът е направил неточност при откачането от едно въже и прекосяването на друго. Това незабавно бе подето от редица “експерти ” в България, на които Скатов бе бодил в очите с триумфите си.

Надълго и нашироко се обясняваше, че поради липса на подготовка той е направил грешката, което в този момент се оказва чиста неистина.В документа от болничното заведение в Скарду се загатва, че тялото на българина е било докарано там в 5 часа следобяд на 5 февруари.

Наско е бил с  “тежка травма на главата, придружена с много фрактури и сериозна загуба на кръв ”.

Гилгит Балтистан е самостоятелен регион, който се оспорва от Пакистан и Индия в предишното, а през днешния ден от - Пакистан и Китай. В него обаче се пада базовият лагер за офанзива на К2.

Издишат и изказванията, че Скатов е бил изтощен, когато е тръгнал надолу.

Той е вървял не повече от час, а в кариерата му има преходи от 36 часа. Дори последният, с който е приказвал, удостоверява, че той е бил в необикновено въодушевление макар решението да спре с офанзивата. И говорел по какъв начин ще се върне през лятото, с цел да покори върха.

Всички познати на Скатов са безапелационни, че той е най-хубав тъкмо при слизането от върха на рапел. Просто телосложението му било уместно. Това още повече подронва изказванията, че е имало неточност от негова страна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР