Сн. ЕПА/БГНЕС За временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на

...
Сн. ЕПА/БГНЕС За временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Ауди с и.д. шеф след ареста на досегашния директор


Сн. ЕПА/БГНЕС

За краткотрайно изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф на " Ауди ", след ареста на титуляра Руперт Щадлер поради Дизелгейт, е назначен Брам Схот, който до момента бе началник по продажбите и маркетинга на производителя на първокласни коли, предадоха международните организации във вторник.

Щадлер бе задържан предходния в Германия по обвиняване в машинация и подвеждаща реклама по отношение на манипулираните тестови данни за отделени нездравословни газове при дизеловите коли на първокласното поделение на " Фолксваген ".

Назначението на Схот би трябвало да бъде утвърдено от надзорния съвет.

Схот, който е холандец, работи за " Фолксваген груп " (Volkswagen Group) от септември предходната година.

Щадлер е първият почитан чиновник на " Ауди ", който е арестуван, откакто мюнхенската прокуратура разшири следствието си по избухналия през 2014 година скандал Дизелгейт.

В понеделник вечерта обвиненият се яви пред арбитър следовател, който подреди оставането му под стража, заяви в това време прокуратурата в Мюнхен. Консултация на Шадлер с юрист е планувана за вторник, а полицейския разпит се чака да стартира в сряда най-рано,предаде ДПА.

Местонахождението на Щадлер не е разкрито.

Според прокуратурата " Ауди " е продала минимум 210 000 дизелови коли с манипулиращия програмен продукт в Съединени американски щати и Европа от 2009 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР