Смята се, че повече от 10 милиона кокошки ще бъдат

...
Смята се, че повече от 10 милиона кокошки ще бъдат
Коментари Харесай

В САЩ давят, задушават и застрелват милиони селскостопански животни

Смята се, че повече от 10 милиона кокошки ще бъдат избити поради затварянето на кланици по отношение на епидемията от новия ковид (COVID-19).

Мнозинството от животните ще бъде задушено с пяна на водна основа, сходна на противопожарната пяна, способ, който организациите за хуманно отношение към животните назовават ​​ " безчовечен ", написа " Гардиън ".

Свиневъдната промишленост предизвести, че повече от 10 милиона свине могат да бъдат избити до септември по същата причина. Техниките, употребявани за изтребване на свине, включват обгазяване, пукотевица, предозиране на анестетик или " удар с чук ".

При " лимитирани условия ", съгласно Американската ветеринарномедицинска асоциация (AVMA), техниките [pdf] могат също да включват композиция от изключване на вентилационни системи за прасета на плевнята с прибавяне на CO2, тъй че животните да се задушат.

" Обезлюдяването " идва макар питателните банки в Съединени американски щати, които регистрират невиждано търсене и повсеместен апетит по време на пандемията, като в някои новосъздадени центрове за разпространяване се образуват опашки за дълги шест благи.

Американската верига за доставки на месо беше мощно наранена от затварянето на кланици, заради % на зараза на Covid-19 измежду служащите. 30 до 40 завода са затворени, което значи, че в мощно консолидираната американска система потенциалът за кръвопролитие на говеждо и свинско месо е скъсен надлежно с 25% и 40%, съгласно Обединените служащи по храните и търговията (UFCW).

Затварянето значи, че животните не могат да бъдат убивани за храна и доста от тях би трябвало да бъдат отбити, или " обезлюдени " вкъщи.

Тъй като относително по-лесно е да се отглеждат добитък във фермите, наподобява, че краветата не са проблем към момента и пилешката рога може да е достигнала своя връх, сподели Адам Спек, анализатор на агробизнеса в IHS Markit.

" [Говеда] могат да останат на ранчове още шест месеца, в случай че е належащо. Върхът на пилешката каша към този момент е минал. На север от към 10 милиона пилета бяха обезлюдени или на стадий пилешко или яйце ", сподели Спек.

На стадий кокошка Лия Гарсес, президент на американската организация за богатство Mercy for Animals, съобщи, че е мъчно да бъдем сигурни в числата. Но " това, което знаем сигурно е, че 2 милиона пилета с месо [и] 61 000 кокошки носачки " са били убити във фермите.

В съпоставяне с домашните птици, сподели Гарсе, прекъсването или забавянето на индустриалния цикъл на прасетата е по-трудно, основно тъй като интервалите на развъждане на прасета са към шест месеца спрямо шест седмици за кокошките. " Бременностите към този момент бяха пуснати в придвижване, когато настъпиха затварянето на кланиците ", сподели тя, а свинете към този момент бяха в системата.

Националният съвет за производители на свинско месо (NPPC) реши, че: " до 10 069 000 пазарни прасета ще би трябвало да бъдат евтаназирани сред седмиците, завършващи на 25 април и 19 септември 2020 година, което води до съществени прочувствени и финансови такси за фермерите на свинете ".

За свински изрезки, " желаните способи " на AVMA включват инжектиране на свръхдоза посредством инжектиране на анестетици, обгазяване, пукотевица с пушки или болтове, електрически удар и контузия с тъпа контузия. Методите на AVMA, " позволени при лимитирани условия ", включват прекъсване на вентилатора (VSD), евентуално комбинирано с обгазяване на въглероден диоксид, и натриев нитрит, които биват погълнати от свине.

Говорейки по-графично, Гарсе сподели, че ръчната контузия с тъпа мощ може да значи забиване на прасенца по земята, до момента в който VSD " всъщност ще готви прасетата живи ".

Запитан да оцени броя на свините, които към този момент са били избити, Спек съобщи, че производителите са доста неохотни да обезлюдят. " Около два милиона може да са били отнети до момента заради пандемията Covid-19 през последните шест седмици. "

Попитан за забавянето на растежа, Garcés сподели, че крие други опасности за благосъстоянието. " Един от методите за закъснение на растежа е превръщането на топлината навътре в складовете оттатък зоната на комфорт на прасетата, тъй като свинете ядат по-малко, когато им е прекомерно горещо ", сподели тя.

Според комбинацията от ограничавания за хранене и по-високи температури в плевнята, свинете са " гладни и горещи, което усилва общия им дискомфорт, който към този момент е огромен в заводските условия ".

В това, което наподобява се пробва от промишлеността да понижи негативното влияние върху обезлюдяването, блог, ръководен от Националния ръб за свинско месо, наименуван Real Pig Farming, предлага препоръки за шерване на обществени медии за фермерите. Блогът предлага на фермерите: " Помислете два пъти, преди да се ангажирате с изявления, които демонстрират какво може да се случва в стопанствата сега. "

То споделя: " Повечето хора не схващат сложността на развъждането на свине и приемането на свинско месо от фермата на масата им. Това значи: " [a] положителното предписание е да говорите на равнище, което третокласник (на осем до 10 години) би схванал, с цел да подсигурява, че нещата не се изваждат от подтекста. "

Говорителят на АЕЦ Джим Монро съобщи, че към седмицата, приключваща на 15 май, по-малко от 25% от общия потенциал на кръвопролитие са празни и обстановката се усъвършенства. Монро добави, че " трагичната нужда от евтаназиране на животните е да се предотврати страданието на животните ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР