Украински официални лица отново предприемат опити да склонят американската администрация

...
Украински официални лица отново предприемат опити да склонят американската администрация
Коментари Харесай

Украйна иска отмяна на забраната за удари по руска територия с американско оръжие

Украински публични лица още веднъж подхващат опити да склонят американската администрация да вдигне възбраната за потреблението на оръжие американско произвеждане за нанасяне на удари по цели на съветска територия, оповестява Politico.

Тази възбрана, да вземем за пример, не разрешава на украинските войски да обстрелват тила на съветските елементи край Харков.

Група украински депутати са във Вашингтон, с цел да опитат да получат поддръжка от Конгреса в този проблем. Според тях, той лимитира военните старания на Украйна в нанасянето на удари по съветските военни хранилища зад границата.

Русия е добре осведомена за тази възбрана и е съсредоточила към 30 хиляди военнослужещи и техника на границата с Украйна. Украинските войски седмици наред следиха скупчването на войските без да имат опция да употребяват против тях оръжие или ракети ATACMS.

По информация на Politico, обаче, политиката на администрацията на Байдън не се е трансформирала.

" Помощта е предопределена за защита, а не за настъпателни интервенции на територията на Русия ", декларирал пред изданието неизвестен представител на Белия дом.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР