Смолян и Търново със заразени Шефът на Националния оперативен щаб

...
Смолян и Търново със заразени Шефът на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Болните се увеличават! 11 нови случаи, болните вече са 92


Смолян и Търново със инфектирани

Шефът на Националния действен щаб за битка с ковид ген. Мутафчийски афишира следващия парещ ден в борбата със болестта. До през вчерашния ден инфектираните у нас бяха 81, софийска болница бе затворена поради пациент с потвърден ковид в нея. Според данни това е предприемачът Кирил Домусчиев. По непотвърдена информация в болничното заведение като пациент е и брачната половинка му. Снощи след взаимно съвещание на държавното управление и щаба Банско бе разгласен за затворен апетит поради инфектирани от Англия.

"Гражданите, които се връщат от.т.нар. рискови дестинации, отиват на 14-дневна карантина. Попълват съответния формуляр и се ревизират от органите на реда. По време на карантината, в случай че имат недоволства, се обаждат по телефона на персоналния си доктор. Той преценя дали те да бъдат изпратени в болница или не, той въобще не се среща с тези пациенти ", посочи ген. Мутафчийски.

Ако персоналният доктор реши, че положението на пациента е среднотежко или тежко, той се обажда в съответната болница, откъдето изпращат кола за спешна помощ, с цел да вземат пациента.

След като дойде в болница, се преценя дали пациентът би трябвало да бъде тестван. По отношение на тестването - лабораториите имат избран потенциал. Във Франция да вземем за пример не се прави тестване на пациенти, които не са в болница. Тук се прави тестване в интензивните отделения, при заболели с двустранна бронхопневмония. За ВМА лабораторията е с задоволително добра меродавност и не се препотвърждават резултатите. За останалите лаборатории, към момента съществува режим на потвърждаване в националната лаборатория.

"Към сегашния час - има нови 11 доказани позитивни случаи. С тях те стават 92. В Смолян и Велико Търново има по един пациент. И двамата са в леко положение ", съобщи ген. Мутафчийски.

8232 са смъртните случаи в международен мащаб до момента, а инфектираните са над 200 000.

На въпроси по какъв начин стои въпросът с бременните дами и по какъв начин се пази тяхното здраве; има ли открит препарат, който може да излекува заболели от ковид и дали Народното събрание би трябвало да спре работата си поради заплахата от болест, ген. Мутафчийски отговори:

"За женските съвещания - ще се сътвори механизъм за отдалечено издаване на документи, от които се нуждаят бъдещите майки. Още към днешния ден бе решен казусът с медикаментите на хронично болните ".

"Що се отнася до препарата - не мога да разясня. В Китай разясняват за тези лекарства, само че това би трябвало да се реши дали е по този начин и в случай че е по този начин, ние ще направимпостъпление да закупим този препарат. В момента има към 10 препарата, които се набеждават, че са ефикасни и при ебола. Но нали разбирате, че това са скъпи препарати, а сега страната заплаща доста неща

И последният въпрос - Народното събрание. Знаете, че сега се гласоподават закони, които са в действителност доста значими. Депутатите се ревизират с теромометър, както се прави и на летището. Ние сме предложили./ПИК
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР