Израел възнамерява да разшири военната си офанзива над град Рафах

...
Израел възнамерява да разшири военната си офанзива над град Рафах
Коментари Харесай

Израел възнамерява да разшири военната си офанзива над град Рафах

Израел има намерение да разшири военната си атака над град Рафах в южната част на Газа, сподели министърът на защитата Йоав Галант на гостуващия през днешния ден консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, предава Ройтерс и News.bg.

" Ние сме решени да разтеглим наземната интервенция в Рафах до края на разбиването на " Хамас " и връщането на заложниците ", сподели той по време на срещата в изказване от офиса на Галант.

В неделя, водещият израелски опозиционен политик Бени Ганц заплаши да подаде оставка от кабинета, в случай че до 8 юни не се реализира единодушие по проект от шест точки за спора в Газа и бъдещето на палестинския анклав.

Нетаняху отхвърли настояванията на Ганц като " празни думи ", " чийто смисъл е явен: завършек на войната и проваляне за Израел, занемаряване на множеството от заложниците, оставяне на Хамас недокоснат и основаване на палестинска страна ".

Разногласията в израелското държавно управление по отношение на войната в Газа излязоха нескрито предходната седмица, откакто министърът на защитата обществено изиска ясна следвоенна тактика за Газа от премиера Бенямин Нетаняху.

Западните народи обявиха, че са срещу пълномащабна военна интервенция в Рафах и приканиха Израел да разреши на филантропичната помощ да доближи до популацията " през ​​всички съответни пропускателни пунктове, в това число този в Рафах ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР