Общини в област Кърджали са засегнати от мароканския скакалец, а

...
Общини в област Кърджали са засегнати от мароканския скакалец, а
Коментари Харесай

В област Хасково се готвят за нашествието от марокански скакалци

Общини в област Кърджали са наранени от мароканския скакалец, а в този момент нашествието се насочва към област Хасково , предизвестиха земеделци в района.

Над 20 000 декара са унищожени към Кърджали, оповестиха от регионалната администрация. Най-тежко остава ситуацията в община Черноочене . Там вредителите са се популяризирали на повърхност от над 10 000 декара, като унищожават наред всички растения по пътя си. Общинарите в Хасково предизвестиха и своите аграри за заплахата , която се задава към тях, съобщи „ Bulgaria ON AIR “.

Областната епизоотична комисия до дни би трябвало да реши дали да бъдат подхванати незабавни растително защитни ограничения против вредителя с авиационно отнасяне с препарат, защото пръскането с наземна техника не дава особени резултати . Общинските кметове би трябвало да подадат искане за възобновяване на осъществените непредвидени разноски до Комисията по бедствията и повредите. П ериодът за използване на ограниченията влиз а в действие от през днешния ден до 15 юли.

Заплатите в България могат да се покачат със 120% за 6-7 години след влизането в Еврозоната

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР