Президентът на Кения Уилям Руто е на посещение в Съединените

...
Президентът на Кения Уилям Руто е на посещение в Съединените
Коментари Харесай

Президентът на Кения Руто посещава САЩ, докато разполагането на полицията в Хаити се оформя

Президентът на Кения Уилям Руто е на посещаване в Съединените щати тази седмица на фона на напъните за задълбочаване на съдействието в региона на стопанската система и сигурността сред двете страни, както и стартирането от дълго време отлагано изпращане на полиция в Хаити.

Пътуването идва в миг, когато администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се стреми да ускори партньорствата с африканските народи на фона на възходящата конкуренция на континента с най-големите му геополитически противници, Китай и Русия.

Руто, който ще беседва с Байдън в Белия дом в четвъртък, също е на посещаване в Съединени американски щати, защото подкрепената от Организация на обединените нации самодейност за изпращане на ръководена от Кения полиция в Хаити наподобява се затвърждава.

Миналата година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации позволи многонационалната задача за поддръжка, която съгласно поддръжниците й е нужна, с цел да помогне за възобновяване на сигурността в карибската страна на фона на години на необятно публикувано гангстерско принуждение...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР