Смъртта на Джордж Флойд се дължи на ниско ниво на

...
Смъртта на Джордж Флойд се дължи на ниско ниво на
Коментари Харесай

Смъртта на Джордж Флойд се дължи на ниско ниво на кислород

Смъртта на Джордж Флойд се дължи на ниско равнище на О2, породено от компликациите да диша, което е увредило мозъка му и е провокирало аритмия, която е довела до сърдечен арест. Това съобщи пулмологът Мартин Тобин, свикан да свидетелства на страната на обвиняването в процеса за убийството на цветнокожия Флойд от белия служител на реда Дерек Шовин, съобщи Франс прес.

Така медикът поддържа тезата на обвиняването, че Флойд се е задушил поради натиска, упражнява върху него от Шовин, който притискаше с коляно врата на цветнокожия по време на арест.

Според медика извършеният напън непосредствено от Шовин върху врата на Флойд в даден миг е било еднакъв на половината от тежестта и оборудването му, т.е. 41,5 кг. Две минути по-късно Флойд е изпаднал в безсъзнание, преди да спре да диша. Коляното на белия служител на реда е останало върху врата на Флойд още три минути и 27 секунди след последния мирис на Флойд, добави лекарят.

Медикът изключи хипотезата, че гибелта на Флойд е настъпила поради неприятното му здравословно положение и консумация на дрога, както твърди юристът на Шовин. Според лекар Тобин и човек в положително здраве би починал от това, на което е бил подложен Флойд.

Ако виновността на Шовин бъде приета, той може да бъде наказан на 40 години затвор. Той пледира почтен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР