Служителите на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ Проф. Георги

...
Служителите на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ Проф. Георги
Коментари Харесай

МБАЛ-Белоградчик е пред фалит? Ще бъде ли закрита болницата?

Служителите на Многопрофилната болница за интензивно лекуване /МБАЛ/ „ Проф. Георги Златарски “ в Белоградчик ще стачкуват на следващия ден сутринта. В писмена позиция на болничното заведение написа:

„ Категорични сме, че изказванията на кмета Борис Николов, за липса на законово съображение за превеждане на пари към лечебното заведение, не дават отговор на истината. Има най-малко два метода това да се случи и те са регламентирани в законодателството. “

Днес кметът Борис Николов разгласи, че Община Белоградчик няма средства и законови учредения за финансиране на болничното заведение, напомня „ bTV “. По този мотив от МБАЛ-Белоградчик упорстват той да покаже писмата , с които по думите му здравното и финансовото министерство са му забранили да избави болничното заведение . От управлението на здравното заведение считат, че кредиторът се е отказал да договаря с градоначалника , което на практика значело, че ще се пристъпи към разказване и изземване на апаратурата, леглата и друго имущество, в случай че до 19 ноември не се откри решение за излизане от обстановката.

Кардиологът доктор Георги Николов дефинира и като погрешни изказванията на Община Белоградчик , че няма пари , защото на общинските чиновници са раздадени бонуси за 240 000 лв. . По думите му за служители – може, а за лекари не може. Той напомни още, че от месеци не са получавали възнагражденията си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР