Служителите на Комисията за защита на потребителите излязоха на протест.

...
Служителите на Комисията за защита на потребителите излязоха на протест.
Коментари Харесай

Служители на Комисията за защита на потребителите излязоха на протест за по-високи заплати

Служителите на Комисията за отбрана на потребителите излязоха на митинг. Те упорстват за нарастване на заплатите с 60%.   

   Източник: Булфото

Недоволството и протестната демонстрация е в цялата страна. От комисията разясняват, че заплащането им варира по отношение на длъжностите, само че междинната брутна заплата е към 1000 лв.. Оказва се, че някои от заплатите в дружеството са и под 900 лева Служителите ги дефинираха като унизителни за отговорностите, които са огромни.

 Източник: Булфото

В своите претекстове чиновниците разясняват, че размерът на работата им се е нараснал неведнъж поради голямата инфлация, спекулата и покачването на цените на всички артикули и услуги.

 Източник: Булфото

Синдикатите от КТ " Подкрепа " пък прибавят, че заплатите на работещите в Комисията за отбрана на потребителите не са увеличавани от 2020 г. Недоволните желаят смяната да влезе в действие със задна дата - 1-ви януари.

 Кремена Атанасова: Абсурдни са възнагражденията в КЗП, този път няма да отстъпим Виж още

Протестиращите се надяват да бъдат чути, още повече, че даже 60% да им усилят заплатите, те отново остават под междинната заплата за София.

За да бъде изпълнено настояването за растеж на възнагражденията, са нужни два милиона и четиристотин хиляди лв. в допълнение. В системата на Комисията в цялата страна работят 190 души. Според протестиращите щатът би трябвало да се усили с 50 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР