Служители от центровете за спешна медицинска помощ протестират в София

...
Служители от центровете за спешна медицинска помощ протестират в София
Коментари Харесай

Протест на спешни медици блокира центъра на София

Служители от центровете за незабавна здравна помощ стачкуват в София през днешния ден. Автошествие ще тръгне в 17 ч. от площад „ Княз Александър Батенберг ” и ще стигне до Министерството на здравеопазването, предава Нова телевизия.

Повод за демонстрацията са ниските заплати и неприятните условия на труд. Лекари, медицински сестри, водачи и други чиновници, които заемат разнообразни длъжности в центовете от незабавна помощ в цялата страна, ще вземат присъединяване в митингите. Очаква се за митинга в София да дойдат чиновници на незабавна здравна помощ от Монтана, Пазарджик, Перник и Враца. Останалите чиновници ще стачкуват пред филиалите в градовете.

Водачите на коли за спешна помощ споделят, че възнагражденията им са към 1 000 лева, като постоянно са глобявани за дребни неща, с цел да не взимат в допълнение материално стимулиране.

Организаторът на днешния митинг е ръководителят на националния профсъюз „ Защита ” Красимир Митов, който твърди, че няма смяна от миналогодишните митинги насам, а неналичието на бюджет тормози медиците.

„ Ние целим да предупредим ръководещите, а в случай че няма смяна, ще има още митинги ”, споделя Митов.

Председателят на профсъюз „ Защита ” за София и окръга Валери Кузманов твърди, че връзката с страната е неприятна, макар опитите им да приказват с министрите.

Според Милена Атанасова от профсъюз " Защита " нарастването на заплатите е било извънредно незадоволително, а един водач взема към 1000 лв., а би трябвало да са двойно. Протестиращите желаят растеж на средствата за храна и труд - заплатите на медицинските сестри да скочат до 2500 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР