Служебното правителство предлага минималната пенсия да се повиши два пъти

...
Служебното правителство предлага минималната пенсия да се повиши два пъти
Коментари Харесай

Минималната пенсия се вдига 2 пъти през 2022 година

Служебното държавно управление предлага минималната пенсия да се увеличи два пъти през идната година. От 1 януари 2022 година тя, а от от 1 юли – на 392,57 лева Това значи, че минималната пенсия ще се увеличи с цели 31% през идната година, доближавайки от ден на ден прага на беднотия от 413 лв., както дадоха обещание служебните министри през лятото.

Минималният застрахователен приход за самоосигуряващите се би трябвало да стане 710 лева, вместо сегащните 650 лева Драстично се подвига осигурителният най-малко за земеделските стопани и тютюнопроизводителите – от 420 лева на 710 лева ще се увеличи до 3400 лева би трябвало да се усили на 1500 лв. (за 3 години той е повишен с 300 лева.). Това е записано в проектобюджета на Държавното публично обезпечаване за 2022 година, утвърден от надзора на Национален осигурителен институт.

Дневният най-малък размер на компенсацията за безработица за 2022 година да бъде 12 лева, а дневният оптимален размер на компенсацията за безработица за 2022 година – 74,29 лева, е заложено още в оферти от служебния кабинет бюджет.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Служебното държавно управление предложи предстоящата актуализация на...

Майчинството през втората година се покачва до 650 лева месечно. Определя се размер на еднократната помощ по член 13г от Кодекса за обществено обезпечаване при гибел на обезпечено лице за 2022 година – 540 лева, написа още в проектобюджета на ДОО.

За да стане факт, препоръчаният проектобюджет би трябвало да бъде координиран в Националния съвет за тристранно съдействие, по-късно да бъде признат от Министерския съвет и да бъде дефинитивно утвърден от Народното събрание.

Предоженията отразяват концепциите на служебния кабинет и най-вероятно ще бъдат изменени от бъдещото постоянно държавно управление, преди да бъдат гласувани дефинитивно в Народното събрание.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:





Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР