Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обяви, че той

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обяви, че той
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров обяви, че той е един от фиктивните пациенти на “Пирогов“

Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров разгласи, че той е един от фиктивните пациенти, които болница “Пирогов “ е отчела пред НЗОК, поради което бе уволнен шефа ѝ Асен Балтов.

“Аз съм един от подправените пациенти на “Пирогов. Аз самият съм един от хората с диагноза " чернодробна цироза ", сподели Кацаров в четвъртък пред бтв и сподели епикризата си.

Кацаров изясни, че е лежал в " Пирогов " като пациент през ноември месец, само че също така на негово име са регистрирани проучвания, които в никакъв случай не са му правени, от интервала 21 - 24 януари. “Тогава не съм бил в болничното заведение “, съобщи Кацаров., отсече Стойчо Кацаров.

НЗОК разгласява резултатите от инспекцията си в “Пирогов “ в понеделник и стана ясно, че в болничното заведение има фиктивни хоспитализации и отчитане на неизвършена активност, неприложени на пациентите медикаменти и други нарушавания, поради което лечебното заведение би трябвало да връща на фонда над 1 млн. лв..

Това стана мотив преди ден Кацаров да уволни шефа на “Пирогов “ проф. Асен Балтов. В четвъртък обаче в негова отбрана на митинг излязоха работещи в болничното заведение. Мощна опозиция против дейностите на здравните управляващи има и от страна на Българския лекарски съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР