Служебният кабинет ще предложи следващата седмица удължаване на Бюджета за

...
Служебният кабинет ще предложи следващата седмица удължаване на Бюджета за
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не виждам кой има интерес да няма кабинет

Служебният кабинет ще предложи идната седмица удължение на Бюджета за 2022 година, изясни министър председателят Гълъб Донев. Той беше безапелационен, че пенсиите за юни месец ще бъдат изплатени по проект и в точния момент.

„ Това, което служебното държавно управление направи, е да подсигурява, че няма да има никакъв проблем с заплащанията и те да се правят регулярно. А по-късно отговорността е на народните представители. “

Пред Народоосвободителна въстаническа армия министър председателят разяснява и въпроса какъв брой сме покрай нови предварителни избори.

„ След това, което за тези два месеца – от 2 април до в този момент гледаме, договарянията за сформиране на постоянен кабинет, договарянията, които се оказаха замразени, се оказахме в обстановка в която, от ротация на ръководството, се оказахме в ротация на кавги. Това, което всички гледаме – освен българските жители, само че и нашите задгранични сътрудници, демонстрира уродливото лице на политическия цинизъм, който върви сега. Той може да бъде разказан с алабализми, само че в действителност приказва едно, че желаят да вземат страната на концесия ”.

Гълъб Донев беше безапелационен, че никой няма интерес да няма постоянно държавно управление, определено от този парламент.

„ България когато и да е има кабинет, без значение дали е служебно или постоянно – страната не остава без функциониращо държавно управление, което да води делата ѝ. Не виждам кой има интерес да няма кабинет? Имаме работещ парламент, само че до каква степен депутатите се занимават с работата си по конституция, а точно да одобряват закони, е различен въпрос ”.

Идеята за министър председател на ротация, Гълъб Донев дефинира като новаторска. Според него всички са очаквали тя да сработи.

„ Това е иновация в българския политически съвет. Няма планувано министър председател и министри на ротация. Това значи, че на всеки 9 месеца министър председателят подава оставка та си и тази на Министерски съвет, по-късно отива в Народното събрание, където му я гласоподават, а тя може и да не бъде призната. Това е нещо ново в нашия политически живот ”.

Според служебния министър председател държавното управление се е сблъскало с доста рецесии през миналите 10 месеца.

„ Това, което направихме може да бъде направено не от едно, а от две постоянни държавни управления. Това е една изключителна отговорност, натоварване и безсилие освен за премиера, само че и за екипа, който работи с министрите. В това включвам и държавната администрация, тъй като в тази характерна политическа обстановка – страната има сигурност посредством дейностите и на държавните чиновници ”.

Финансите на страната са постоянни, изясни Гълъб Донев. В момента министерския съвет работи на цялостни обороти, сподели още той.

„ Това, което успяхме да създадем в енергийната сфера са ниските цени на природния газ, на тока, обезщетенията за бизнеса и обезпеченото отопление и осветяване за жителите. Имаше и неприятни сюжети, изключително на фона на разрастващата се рецесия. Но успяхме да  постигнем най-много е успокоение на жителите и бизнеса ”.

Със сигурност пенсиите през месец юни ще бъдат изплатени в точния момент, даде обещание служебният министър председател. След това обаче отговорността е на народните представители, сподели Донев във връзка на това, че още няма признат бюджет за 2023 година и министерския съвет още веднъж ще предлага удължение на закона за парите на страната от 2022-ра.

Етикети: доневизборикабинет
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР