Служебната финансова министърка Росица Велкова обяви резултати от проучване на

...
Служебната финансова министърка Росица Велкова обяви резултати от проучване на
Коментари Харесай

Велкова кове Закона за еврото до края на годината

Служебната финансова министърка Росица Велкова разгласи резултати от изследване на публичните настройки за въвеждане на еврото у нас от 1 януари 2024 година, по отношение на гласуваното от Народното събрание проекторешение за опазване на тази планирана дата. Въпросното изследване е първата точка от информационната тактика за приготовление на съответните отговори на въпросите, от които хората и бизнеса се вълнуват. 

" Алфа рисърч " е социологическата организация, създател на изследването, посочи министъра. По думите й на база на данните от него МФ ще стартира да изготвя и съответната осведомителна тактика, в това число с кметовете и кметските наместници. 

До края на март следва изработването и стартирането на уеб страница и телефонна линия за еврото. 

Министерският съвет към този момент одобри 4 законопроекта, които са импортирани в Народното събрание. 

Законът за еврото ще е подготвен до края на годината, заяви Велкова, а по-късно ще бъде импортиран и в Народно събрание. 

Според служебният финансов министър доникъде на януари четирите закона би трябвало да са признати и на второ гласоподаване. 

През февруари чакаме Законът за еврото да бъде оповестен за 30 на ден публично разискване. И по-късно да бъде разискван в пленарна зала, сподели още Велкова. 

По отношение на резултатите от изследването: 

35,8% от българите по-скоро утвърждават присъединението към Еврозоната, от които обаче едвам 15 са изцяло съгласни. Почти 2/3 са " за " въвеждането на единната валута от бизнеса. 

Социолозите обаче припомнят, че в обществеността има доста мощна поляризация по тематиката и доста слаба осведоменост. 

Очаквайте детайлности!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР