Служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието

...
Служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието
Коментари Харесай

Одобриха доклада на отбраната и Въоръжените сили през 2022

Служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, утвърди Доклада за положението на защитата и Въоръжените сили през 2022 г . Това е едно от решенията на Министерския съвет, оповестени след днешното съвещание, оповестиха от държавното управление.

Документът съдържа доклад за постигнатите резултати в областта на отбранителната политика през 2022 година и е част от демократичния и цивилен надзор над въоръжените ни сили . Той ще бъде импортиран за разглеждане в идното 49-то Народно заседание.

Според документа, през предходната година е имало последователност в националните цели и цели, произлизащи от Конституцията, законите и стратегическите документи в региона на сигурността и защитата , както и в осъществяване на поетите задължения в границите на груповата защита на НАТО и Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

Фундаментално променената среда на сигурност поради войната в Украйна слага нараснали условия към отбранителните качества на българските въоръжени сили. Това постанова и ускорение на процеса на превъоръжаване и рационализация, се споделя в утвърждения отчет. В него се напомня, че военното министерство е фокусирало напъните си за окомплектоване на вакантните длъжности в армията и подготовка на доброволния запас, както и поддържане на нужните отбранителни качества.

В Доклада са показани и главните планове за превъоръжаване и рационализация на въоръжените сили . Целта е да се преодолее недостига от сериозно нужни качества. На базата на направените заключения, отчетът обрисува главните посоки за работа през 2023 година и в средносрочен проект.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР