Случвало ли ви се е, когато купувате дреха втора ръка,

...
Случвало ли ви се е, когато купувате дреха втора ръка,
Коментари Харесай

Мъж си купи кухня по eBay, но в шкафовете го чакаше изненада (Снимки):

Случвало ли ви се е, когато купувате дреха втора употреба, да вземем за пример, да намерите нещо, оставено в джоба от предходния притежател? Например банкноти, от дълго време забравени там?

Е, нещо сходно се случи на немец, решил да спести от мебели и да си поръча кухненско обзавеждане по интернет. Томас Хелер поръчал  кухненски шкафове втора ръка от eBay и по този начин, без да осъзнава, се е трансформирал в един от най-големите късметлии по тази земя.

В шкафовете той разкрил тайник, като за негова голяма изненада, там били скрити 150 000 евро.

 кухня втора употреба

Сега той споделя, че даже е съумял да контракти добра цена с продвача – взел общо всички кухненски мебели единствено за 240 евро.

 банкноти в тайник

Но вместо да прибере солидната сума, честният покупател незабавно отишъл в близкия полицейски сектор, с цел да съобщи парите.

 мъж с пари

Удивени от сумата и честността на мъжа, служителите на реда отнесли случая в районния съд и почнали следствие, с цел да открият първичния притежател на шкафовете.

“Отвориха втория заключен долап пред очите ми. В пликовете имаше банкноти от по двеста, петстотин ”.

Говорителката на полицията Астрид Кухта заяви, че следствието е посочило, че парите принадлежат на 91-годишна жена от град Хале, Германия. Тя била настанена в старешки дом след гибелта на брачна половинка си.

Оказало се, че продавачът в действителност е внукът ѝ. Той от своя страна споделя пред локалните медии, че не е имал визия за скритата сума.

Според немското законодателство, задържането на открити парични средства на обща стойност 10 евро или повече е закононарушение, защото се квалифицира като заграбване. Нарушителите могат да бъдат наказани на до три години затвор.

Хелер обаче има право на 3-процентен дял за намирането им, което му носи към 4500 евро.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР