Случаят с вързаните бебета отново показа, че трябва да има

...
Случаят с вързаните бебета отново показа, че трябва да има
Коментари Харесай

Пламен Таушанов: Случаят с вързаните бебета отново показа, че трябва да има камери


Случаят с вързаните бебета още веднъж сподели, че би трябвало да има камери в болничните заведения. Това мнение изрази в ефира на Пламен Таушанов, ръководител на Асоциацията за протекция на пациентите.

„ Повече от две години твърдим, че би трябвало да има камери на всички места – незабавни отделения, неонатологии, педиатрии, детски градини. Това основава правна сигурност и за двете страни “, изясни той.



Той разяснява и съответния случай в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен.

„ Няма никаква нужда децата да бъдат вързани отвън вероятното имобилизиране само на ръката, на която се прави вливане. Друг е въпросът, че тези деца би трябвало да бъдат придружавани от майките си – те да ги успокояват, а не просто вързани, майките ги няма с дни, и напълно естествено децата да пищят “, добави Таушанов.

Той съобщи, че въпросното връзване е процедура у нас от 30 години. „ Трябва да се вземат ограничения, да се види кой какво е правил, кой не е приключил нещата, кой защо дава отговор, и надлежно да се създадат заключения и да се трансформират нещата за цялата система “, сподели още той.

По думите му би трябвало ясно да се разпише какви задължения има личният състав и какви родителите. „ В други страни има и така наречените болногледачи. В България към момента няма “, добави Таушанов.

Той предложи на всички жители, които видят неправда в болница, да алармират незабавно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР