Словоохотлив малък робот беше назначен“ в унгарската полиция, за да

...
Словоохотлив малък робот беше назначен“ в унгарската полиция, за да
Коментари Харесай

В унгарската полиция вече работи робокоп


Словоохотлив дребен робот беше „ назначен “ в унгарската полиция, с цел да помогне да се образоват възпитаници и пенсионери за разнообразни аспекти от престъпността.

"Здравейте деца!", сподели роботът "Роби" пред клас възпитаници от началното учебно заведение в Солнок, на 100 километра източно от Будапеща.

„ Някои неща, с които би трябвало да внимаваш, когато използваш интернет... “, продължи той с спокоен глас.

Около 40 сантиметра на височина и 20 на ширина и тежащо 1,6 кг, състоящото се от 16 елементи тяло на Роби стоеше на масата, жестикулирайки, до момента в който говореше.

"Ако роботът приказва, това притегля вниманието още повече", сподели програмистът на Роби Чаба Ердош, инструктор по полицейска подготовка, съобщи Агенция Франс Прес. "Това е нов метод за другарство и представяне", сподели той.

Роби работи в окръг, където е Солнок, от май, а 38-годишният Ердош съобщи, че има проекти сходни роботи скоро да се включат в деяние в цялата страна. През множеството време от започването на работата „ с пагони “ на Роби, Ердош и робокоп оказват помощ на презентациите пред възпитаници и възрастни хора по тематики като попречване на престъпността, цифрова сигурност и пътна сигурност.

Роби поздравява репортерите на конференции, на които дава препоръки по какъв начин да бъдат избегнати закононарушения като взломни обири.

Той даже може да отговоря на въпроси, "стига да са авансово програмирани", сподели Ердош. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР