Словашките депутати осъдиха Русия като държа- спонсор на тероризма, а

...
Словашките депутати осъдиха Русия като държа- спонсор на тероризма, а
Коментари Харесай

Словашкият парламент обяви Русия за държава-спонсор на тероризма

Словашките депутати осъдиха Русия като държа- спонсор на тероризма , а съветския режим - като терористичен.

Словашкият парламент одобри резолюция, в която осъжда съветската експанзия в Украйна, в това число нападенията против цивилното население, цивилен обекти и енергийна инфраструктура, и показва поддръжка за независимостта и териториалната целокупност на Украйна, оповестява украинската държавна осведомителна организация Укринформ.

Словашките депутати също по този начин показаха поддръжка за напъните за основаване на специфичен арбитражен съд, който да преследва закононарушенията на съветската експанзия, закононарушенията против човечеството и военните закононарушения, заяви Укринформ.

Резолюцията също по този начин осъжда директните и косвени закани на Русия за потребление на нуклеарно оръжие, напомни Укринформ.
 Словакия съобщи на Украйна две гаубици
Словакия съобщи на Украйна две гаубици " Зузана 2 "

Те са " подарък " за рождения ден на Путин

През октомври горната камара на полския парламент, Сенатът, одобри резолюция, с която разгласи Русия за " терористичен режим " и прикани интернационалната общественост да поддържа следствието на военните закононарушения , осъществени в Украйна.

По-рано същия месец естонските законодатели осъдиха опита на Русия да анексира елементи от Украйна и оповестиха Русия за " терористичен режим ".

В средата на октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) одобри резолюция, осъждаща съветската експанзия против Украйна и призоваваща страните - членки на организацията, да разгласят Русия за " терористичен режим ".

През предишния май Народното събрание на Литва, Сеймът, гласоподава да дефинира нападението на Москва против Украйна като " геноцид " и да осъди Русия като " страна, която поддържа и прави тероризъм ".
 Подоляк за Медведев: Признаване на тероризъм на държавно равнище
Подоляк за Медведев: Признаване на тероризъм на държавно равнище

Украйна отговори на неофициалното искане за признание на анексията

През март полските законодатели гласоподаваха да осъдят " военните закононарушения, закононарушенията против човечеството и актовете на геноцид ", осъществени от Русия в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР