Следващата бежанска вълна към Европа ще бъде от руски граждани,

...
Следващата бежанска вълна към Европа ще бъде от руски граждани,
Коментари Харесай

Следващата бежанска вълна ще е от Русия, прогнозира Лорер

Следващата бежанска вълна към Европа ще бъде от съветски жители, предвижда министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред Нова тв.

“У нас към този момент успяхме да устроим няколкостотин стопански бежанци от Русия, най-вече инженери, които схващат каква ще бъде икономическата злополука, която се задава там и търсят по-добро бъдеще за себе си и за фамилиите си”, сподели Лорер.

“Смятам,че би трябвало да се подготвим организационно и законодателно за още бежанци от Русия”, добави той.

Лорер изясни, че нито един от българските работодатели не желае тъкмо от “Газпром” да се купува газ в рубли. “Но всички желаят газ на рационални цени, тъй че да останем конкурентноспособни “, сподели министърът във връзка изявление на Корнелия Нинова

Преди ден водачът на Българска социалистическа партия и стопански министър разгласи, че тя и бизнесът желаят България да направи нужното за възобновяване на доставките на съветски природен газ.

“Всеки един в Европа, чиито контракт доближи до миг за заплащане, ще бъде посрещнат от “Газпром” със същите условия, а отговорът ще бъде общоевропейски - “не на икономическия шантаж”. Никой няма да наруши глобите, никой няма да заплаща в рубли”, сподели Лорер.

По думите му страните от Европейски Съюз имат подготвеност също да бъдат глобени като България и Полша.

“На Европа ще ѝ би трябвало време, с цел да се излекува от зависимостта от съветския газ, само че това е общата политика и ще се договаря единствено и само заедно”, разяснява министърът. Според него Българска социалистическа партия няма да напусне обединението и не се чакат предварителни избори.

“Убеден съм, че ще намерим формула, по която да продължим да работим дружно. Вярвам че наште съдружни сътрудници ще бъдат съгласни с нея”, разяснява той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР