Следобедното кафе може да повлияе негативно на здравето виЗапочването на

...
Следобедното кафе може да повлияе негативно на здравето виЗапочването на
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато пиете кафе следобед

Следобедното кафе може да повлияе отрицателно на здравето ви

Започването на деня с чаша кафе е табиет, който мнозина за е толкоз натурален, колкото миенето на зъбите или лицето. И до момента в който утринна доза от тази напитка може да ви даде енергийния подтик, от който се нуждаете, с цел да започнете деня си, то нейната консумация следобяд или вечер може да повлияе отрицателно освен на силата ви, само че и на вашето здраве, написа

Ето какво тъкмо ще се случи с тялото ви, в случай че пиете кафе следобяд.

1. Може би ще ви би трябвало повече време да заспите

Ако желаете да се наспите добре, може да изключите следобедното кафе от режима си.

Според изследване, оповестено в Journal of Biological Rhythms, хората, които одобряват еквивалента на две чаши еспресо с кофеин пет часа преди лягане, заспиват по-трудно.

2. Сънят ви може да стане по-неспокоен

Според същото изследване, хората, които употребяват кофеин пет часа преди лягане, са по-склонни да се разсънват през нощта и да имат по-дълги интервали на „ лек “ сън и по-кратки интервали на „ бездънен “ сън.

3. Циркадният ви темп може да се наруши

Проучване от 2015 година, оповестено в списанието Science Translational Medicine, откри, че доза кофеин, призната три часа преди лягане, нарушава циркадния темп на човек с към 40 минути, което също може да затрудни ставането заран.

4. Нощното ви изпотяване може да се утежни

Ако страдате от нощно изпотяване заради менопауза, приемът на кофеин следобяд може да изостри казуса. Според изследване от 2015 година, оповестено в списание Menopause, кафето може да изостри тези признаци.

5. Увеличаване на позивите за уриниране през нощта

Кофеинът е диуретик, което значи, че след потреблението му може да се усилят позивите ви за уриниране. Съответно това е още една причина за смущение на пълноценния сън.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР