След започването на работата си, новото Народно събрание е длъжно

...
След започването на работата си, новото Народно събрание е длъжно
Коментари Харесай

Жива рана: Слави Трифонов поиска нещо много важно от новите ...

" След започването на работата си, новото Народно заседание е длъжно да върне ветото на България против Северна Македония ". Това написа в своя фейсбук профил Слави Трифонов, водач на " ИТН ". Партията няма да е част от новия парламент, откакто не съумя да премине бариерата за влизане в 48-ото Народно събрание. 

" Събранието в Северна Македония е гласувало единомислещо нов закон за фондациите и сдруженията. С този закон задачата е изпълнена, а тя е да се забранят всички български сдружения, кръстени на герои от нашата история. Които прочее са герои и на тяхната малко по-далечна история. Защото какво е Иван Михайлов за Македония, с изключение на воин? ", пита Трифонов. 

" Гоненията против всичко българско в Северна Македония продължава с цялостна мощ. Дори след рухването на българското несъгласие, то закупи още по-големи и уродливи размери. Което не е изненада ", изяснява ръководителят на Има Такъв Народ. 

" Ако Европейския съюз към момента държи на човешките полезности, които прокламира, би трябвало незабавно да замрази кандидатурата на Северна Македония за членка на съюза. Северна Македония за следващ път сподели, че не е страна, почтена за съюз, където човешките права и правото за самоопределение са основополагащи ", безапелационен е Трифонов. 

" За България е ясно какво би трябвало да направи - първо, Външно министерство би трябвало да привика за пояснения изключителния и пълномощен дипломат на Северна Македония у нас. Второ, което е най-важно - след започването на работата си, новото Народно заседание е длъжно да върне ветото на България против Северна Македония ", написа Трифонов. 

България е там, където има и единствено един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които схващат това и на които им пука? Предстои да забележим. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР