След успешното реализиране на инициативата Мостове на доброто-2022“ ОбСНВ и

...
След успешното реализиране на инициативата Мостове на доброто-2022“ ОбСНВ и
Коментари Харесай

„Мостове на доброто“ – инициативата, която променя нагласи

След сполучливото осъществяване на самодейността „ Мостове на доброто-2022 “ ОбСНВ и ПИЦ–Габрово към този момент работят по образуване на нейното второ издание.

Кампанията е в поддръжка на рехабилитацията и ресоциализацията на подвластни лица посредством основаване на благоприятни условия за включването им в разнообразни доброволчески действия, като измежду главните ѝ цели са превъзмогване на стигмата и смяна на отрицателните публични настройки.

Както през предходната година, по този начин и през тази, момчета и девойки, минали лекуване или възстановяващи се от взаимозависимост в Терапевтичен център „ Св. Илия “, ще се включат непринудено в редица начинания в интерес на общността – разчистване на тревни площи, ремонтни действия на здания с публично прилагане, облагородяване на детски площадки и учебни дворове – все действия в помощ на читалища, кметски наместничества, цивилен сдружения и благородни дела.

Защото и уредници и участници са уверени, че цялостното възобновяване на подвластните и тяхната следваща сполучлива ресоциализация са вероятни, когато се случват с чувство за общественост, за партньорство и приемане.

Важността на акта на публично приемане и поддръжка на подвластните по техния сложен път на лекуване дефинира и тазгодишното мото на Службата за битка против опиатите и престъпността към Организация на обединените нации - „ Хората преди всичко: да спрем стигмата и дискриминирането, да насочим старания към предварителната защита ”, а самодейността „ Мостове на положителното “ се вписва напълно в неговия дух.

Отново предстоят дни на труд, на безплатна помощ и на положителни каузи. Предстоят дни на скъпи срещи, на задоволство и на шерване. Предстоят дни, в които хора от локалната общественост и момчета и девойки от една от най-уязвимите групи – тази на подвластните, ще градят между тях не стени, а мостове – мостове на положителното.

Инициативата стартира през днешния ден в с. Враниловци и ще премине през с. Райновци, с. Поповци, гр. Габрово и с. Жълтеш.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР