След толкова продължителна политическа криза, България най-после има редовен кабинет,

...
След толкова продължителна политическа криза, България най-после има редовен кабинет,
Коментари Харесай

Политолог: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са наясно какво означава включването на Делян Пеевски на толкова видна позиция

След толкоз продължителна политическа рецесия, България най-сетне има постоянен кабинет, който има цели, ясно обвързани с българската интеграция е Европейския съюз. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime политологът Иван-Асен Иванов.

Намираме се в обстановка с доста усложнена световна конюнктура, в която е належащо да имаме постоянен кабинет с ясно открити цели, сподели той.
Ясно е, че в политическа конюнктура с такава неприязън, се постановат тежки и мъчителни взаимни отстъпки и един от тях е съдружно ръководство или ръководство с поддръжка сред две партии, които до през вчерашния ден желаеха да се заличат една друга от политическата сцена.
Политическите сили в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС сигурно са наясно какво значи включването на фигура като тази на Делян Пеевски на толкоз видна позиция във връзка с правенето на конституционна промяна. Тези политически сили обаче осъзнават, че няма никаква друга опция, разяснява политологът.
Щом се е стигнало до там, това значи, че е изработен някакъв в действителност доста тежък компромис. Тяхна задача обаче е да излязат пред обществото и да кажат за какво е изработен този компромис, докога ще е неговата годност и какви цели ще реализира той. В противоположен случай остава един отрицателен усет, че сме построили едно държавно управление, което ще прави промени и ще върви по европейски път на развиване, а сякаш скелетите в дрешника още не са извадени.
Според Иван-Асен Иванов е извънредно значимо водачите на ръководещите политически сили да бъдат в непрестанна връзка със своите гласоподаватели. По думите му това е належащо, с цел да се избегне тезата, че има каквото и да е съдействие с фигури, които гласоподавателите намират за неприемливи.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР