След повече от два часа разговори срещата между лидерите на

...
След повече от два часа разговори срещата между лидерите на
Коментари Харесай

ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" ще провеждат срещи всеки вторник

След повече от два часа диалози срещата сред водачите на двете ръководещи обединения ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " завърши с сбит коментар:

" Разбрахме се през днешния ден, че връзката би трябвало да стане по-регулярна, по тази причина определихме, че всяка седмица ще имаме среща във вторник, където водачите на двете обединения плюс министър председателят и вицепремиерът ще обсуждаме и въпросите за Народното събрание, и други значими тематики на деня. Ако имаме този вид регулярна връзка, шансът да излезем отвън надзор на обстановката е доста по-малък ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

С него пред публицистите излязоха още водачите на трите обединения в " Демократична България " Христо Иванов, Атанас Атанасов и Добромира Костова. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, както и водачът на депутатите в Народното събрание Десислава Атанасова си потеглиха през страничния вход и не пожелаха да беседват с публицисти. На срещата участваха още министър председателят Николай Денков, министърът на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев.

 Съдбата на кабинета Съдбата на кабинета " Денков - Габриел ": сред сопата, химикалката и Пеевски

До диалог сред водачите на двете обединения се стигна след ескалиралото напрежение измежду ръководещите в края на предходната седмица. От " Продължаваме промяната - Демократична България " реагираха остро на нарушаването на съглашението сред първите две политически обединения със изолирането на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и в парламентарната правна комисия. В резултат " Продължаваме промяната " - " Демократична България " напусна пленарната зала в петък, а по-късно излезе с, в случай че не се надгради и съблюдава съглашението с партията на Борисов.

В ГЕРБ мотив за неодобрение стана " узурпирането на цялата власт " от " Продължаваме промяната " посредством назначението на хора в междинния ешалон на властта. Вследствие на това водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В понеделник представители на двете обединения се събраха да обсъдят още веднъж управническата и законодателна стратегия на болшинството, само че от ГЕРБ останаха се е водил с Лена Бориславова от страна на " Продължаваме промяната - Демократична България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР