След пандемията сега руско-украинският конфликт тласка напред развитието на бизнеса

...
След пандемията сега руско-украинският конфликт тласка напред развитието на бизнеса
Коментари Харесай

Расте търсенето на „защитна стена като услуга“


След пандемията в този момент руско-украинският спор тласка напред развиването на бизнеса със защитна стена като услуга (снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на технологии за „ защитна стена като услуга “ се чака да доближи 30,9 милиарда щатски $ до 2033 година, съгласно нов отчет от Future Market Insights. През 2022 година общата стойност на този бизнес е била почти 2,72 милиарда щатски $. Според FMI, пазарът на FWaaS ще нараства с 25% приблизително годишно в интервала от 2023 до 2033 година

Прогнозата съответствува с наскоро оповестените предвиждания на друга анализаторска компания – Reportlinker.com, която сочи, че световният FWaaS пазар ще нарасне от 2,32 милиарда $ през 2022 до 2,93 милиарда $ през 2023 година при междинен годишен ритъм на напредък от 26,3%. По-нататък, във времето до 2027 година, сегментът ще пораства с по 26% годишно, съгласно Reportlinker.com.

Фактори на растежа

Увеличеното търсене на усъвършенствани решения и услуги за сигурност за ограничение на риска от хакерски атаки основава нови вероятности за напредък, изясняват анализаторите. Нарастващият интерес на организациите към системи за взаимосвързани устройства в предприятията на собствен ред поражда увеличено търсене на постоянни защитни стени.

Към тези напълно „ обичайни “ фактори се прибавя и възходящата наклонност „ Носи си самичък лично устройство “ („ Bring-Your-Own-Device “ – BYOD). Тя обезпечава спомагателен капацитет за напредък на пазара на FWaaS, разгръщайки в мащаб устрема за отбрана на данните и информацията от пробиви в сигурността и хакерски атаки.

Не-технологични въздействия

Поради пандемичните ограничавания пазарът се усили с почти 30% сред 2019 година и 2022 година, споделят анализаторите. Тъй като виртуалните частни мрежи внезапно станаха свръх-популярно решение, то и внедряването на услуги за защитна стена стартира да нараства скоро по-късно.

Сега, когато пандемичните ограничавания са минало, има и различен фактор, който тласка пазара напред. Това е руско-украинският спор, показват от Reportlinker.com. Геополитическата обстановка докара до доста хакерски атаки на чисто политическа основа, както и до още по-голям брой опасения и страхове от сходни офанзиви. Успоредно с това икономическите разтърсвания около военната конюнктура доведоха до редица разстройства във веригите на доставките, скок в крайните цени, неспособност за закупуване на редица технологии и системи.

Региони с напредък

Според районния разбор на FMI и на Reportlinker.com, Съединени американски щати е водещият район през 2022 година, когато става дума за FWaaS. Там са съсредоточени над 30% от приходите. Очаква районът да пораства със междинен годишен ритъм от 21% до 2033 година, запазвайки „ господството “ си от позиция на размер. Най-динамично разрастващата се област обаче ще е друга – това ще е Азиатско-тихоокеанският район.

Очаквания

В най-скорошно време бързият напредък на така наречен управляеми услуги в допълнение ще тласка напред пазара на защитни стени като услуга. Затова и се чака въпросният бизнес да продължи да нараства удивително през идните години. Според разбора на FMI, този сегмент се чака да записва междинен годишен напредък от 27,5% през прогнозните години. В същата посока принос има и популяризирането на така наречен обществен облак.
още по темата
От позиция на размера на организациите-потребители сегментът на огромните предприятия ще образува 70% от пазара, до момента в който сегментът на МСП е очевидец на ритъм на напредък от 26,5%.

Анализаторите дефинират FWaaS пазара сега като „ мощно конкурентната среда “. Пазарът на услуги за защитна стена като услуга е мощно конкурентен и фрагментиран, с наличието на няколко интернационалните и локални компании. Водещите играчи на пазара влагат интензивно в научноизследователска и развойна активност, с цел да основат авангардни артикули и да напреднат в бранша. Освен това доста основни играчи основават обединявания между тях и търсят пътища за сливания и придобивания с други компании. Всичко това дава обещание огромна динамичност в бизнеса с FWaaS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР