След няколкоседмична пауза днес Кризисният щаб на Сърбия отново се

...
След няколкоседмична пауза днес Кризисният щаб на Сърбия отново се
Коментари Харесай

Кризисният щаб на Сърбия се събира заради предстояща covid-вълна

След няколкоседмична пауза през днешния ден Кризисният щаб на Сърбия още веднъж се събира за съвещание. Очаква се на него да бъдат обсъдени две тематики: четвъртата вълна на ковид, породена от варианта „ Делта “, която се чака да доближи своя пик най-късно през септември, и въвеждането на третата доза от имунизацията, рекомендацията за което ще бъде известна през идващите две седмици. Това съобщава електронното издание на белградския Srbija Danas, представено от Агенция " Фокус ". 

Засега броят на пациентите в Сърбия е под надзор, само че има забележима наклонност към разпространяване на вируса. На днешната сесия обаче не се чака налагането на нови ограничения, изключително във връзка с работното време на заведенията и комерсиалните центрове.

Кризисният щаб се събира, с цел да направи обзор на актуалната обстановка и да стартира нужната подготовка за оптималната битка с четвъртата вълна на ковид. 

Разпространението на „ Делта “ варианта в Сърбия, доста по-заразен от предходните разновидности на вируса, е алена светлина за предизвестие.
Според локални вирусолози е потвърдено, че той има нараснала дарба за разпространяване, два пъти по-голяма от истинския вид на вируса и към 50% повече от „ Алфа “ разновидността, който към момента е преобладаващ в западната ни съседка.

В момента „ Делта “ в записана допълнително от 90 страни по света. В някои, като Англия, инфектираните с този вариант доближават до 80% от общия брой пациенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР