След новината за подготовката на мръсна бомба от Украйна, Русия

...
След новината за подготовката на мръсна бомба от Украйна, Русия
Коментари Харесай

Когато „Гръм“ удари: Какво означава това и защо е необходимо учение на стратегическите ядрени сили на Русия?

След новината за подготовката на " мръсна " бомба от Украйна, Русия организира учения за нанасяне на ответен нуклеарен удар

Тренировката на съветските сили за стратегическо нуклеарно въздържане „ Гром-2022 “

Такива учения, в които вземат участие всички съставни елементи на Стратегическите нуклеарни сили (СЯС) - сухопътни, морски и въздушни, се организират в Русия годишно. И със същото " шумно " име - " Гръм " (този път " Гръм-2022 " ) Ученията ще „ гърмят “ три дни - от 26 до 29 октомври.

Първо - изстрелване на междуконтинентални балистични ракети от космодрума Плесецк до полигона Камчатка Кура. След това на същото разстояние атомна подводница на Северния флот изстрелва балистични ракети от брега на Колския полуостров. А самолетите на Далекобойната стратегическа авиация на Въздушно-космическите сили на Русия стрелят с крилати ракети с огромен обхват в Арктика (целите им, като предписание, са на полигона Пембой в Коми).

Шойгу и Герасимов рапортуваха на Путин за образованието по ръководство на стратегическите сили за въздържане

Такива учения не плануват взривяване на същински нуклеарни бойни глави - те ще бъдат имитирани от специфични макети /мулажи/.

Любопитно е: по този мотив нито в американския Белия дом, нито в Пентагона: нито в западната преса няма ритуални писъци и викове.

Вероятно тъй като прессекретарят на шефа на Пентагона Патрик Райдър успокои съгражданите си, че Съединени американски щати са получили авансово съобщение от съветското министерство на защитата за започващите учения на ракетно-ядрените сили.

Дори ги назова " рутинни ". В същото време същият Райдър даде да се разбере, че „ в случай че Русия крои нещо в нуклеарен проект, тогава тя няма да изпрати никакви уведомления за това “. Тоест риск от започване на Трета международна война „ по простъпка “ също няма.

Реакцията в света на ученията на съветските ракетно-ядрени сили

Но тук в украинската преса се раздухва паническа нервност. А представителите на киевския режим ужасно не харесаха даже „ прекомерно спокойния звук “ на Райдър. Върховната рада на Украйна изиска от Пентагона " да отговори по-сурово на нуклеарните планове на Русия ".

Те също по този начин прибавиха, че „ съветските войски могат да употребяват нуклеарните ракетни учения като опасност за украинската държавност “. Гризяха кокалите на Рейдър и политиците в Полша - „ Трябва неотложно да се отговори на Русия за ученията с нуклеарен темперамент “.

Във Варшава очевидно се неправиха на неосведомени, „ забравяйки “, че НАТО организира лични нуклеарни учения Steadfast Noon в Северна Европа. Маневрите се организират във въздушното пространство на Белгия и Англия, както и над акваторията на Северно и Норвежко море.

И въпреки всичко би било хитро да се каже, че времето на Гром-22 и Steadfast Noon съответствува инцидентно.

Ученията на нашите стратегически нуклеарни сили са, несъмнено, явен и „ съразмерен “ сигнал от Москва към НАТО: нашият „ атомен меч “ е в бойна подготвеност и е подготвен да отблъсне враговете на Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР