След молитвата Ангел Господен папа Франциск отново отправи апел да

...
След молитвата Ангел Господен папа Франциск отново отправи апел да
Коментари Харесай

Папа Франциск: Да се помолим за единството и мира в Италия

След молитвата " Ангел Господен " папа Франциск още веднъж насочи зов да се молим за мира в Украйна. Срещата, под надпис „ Викът на мира “, в която папата ще взе участие идния вторник, започва в конгресния център „ Ла нувола “ в Рим и ще приключи на 25 октомври, с молитва за мир пред амфитеатъра на Флавий:

" Вдругиден, вторник, 25 октомври, ще отида пред Колизеума, с цел да се помоля за мира в Украйна и в света, дружно с представителите на християнските църкви и общности и на международните религии, събрали се в Рим за срещата „ Викът на мира ". Каня ви да се присъедините духовно към тази огромна молитва към Бог: молитвата е силата на мира, дано се молим, дано продължим да се молим за толкоз измъчената Украйна. "

Загрижеността на епископа на Рим бе ориентирана и към продължаващия спор в Етиопия. " С безпокойствие проследявам продължаващата конфликтна обстановка в Етиопия. Още един път трогателно дублирам, че насилието не позволява различията, а единствено ускорява трагичните им последствия. Обръщам се към всички, които имат политически отговорности, с цел да спрат страданията на беззащитното население и да се намерят обективни решения за дълготраен мир в цялата страна. Нека напъните на страните за разговор и търсене на общото богатство доведат до съответен път на помиряване. Нека на етиопските братя и сестри, по този начин мощно изстрадали, да не липсват нашите молебствия, нашата взаимност и нужната филантропична помощ.

От прозореца на Апостолическия замък, папата изрази и болката си заради наводненията, „ които засягат разнообразни африкански страни и които предизвикаха гибел и опустошения. Моля се за жертвите и съм покрай милионите разселени хора, и се надявам на по-големи взаимни старания за попречване на тези бедствия “.

След молитвата Ангел Господен, отправяйки взор към Италия в деня, в който новата изпълнителна власт, ръководена от Джорджа Мелони, публично встъпи в служба, папата добави:

И през днешния ден, когато се поставя начало на новото държавно управление, дано се помолим за единството и мира в Италия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР