След множество спекулации и дълго очакване Samsung най-сетне показа първият

...
След множество спекулации и дълго очакване Samsung най-сетне показа първият
Коментари Харесай

Samsung показа първия си смартфон със сгъваем екран

След голям брой спекулации и дълго очакване Samsung най-накрая сподели първият си смарт телефон със сгъваем екран. Още преди няколко дни писахме за тийзър на хипотетичния Galaxy F . А както и предполагахме премиерата бе през днешния ден – в границите на конференцията за разработчици на компанията SDC 2018 в Сан Франциско.

За страдание премиерата бе обгърната в доста мрачевина и не станаха ясни никакви параметри на самото устройство. То бе показано „на тъмно“ от вицепрезидентът Джъстин Денисън, с цел да не се разкрият значими елементи от дизайна.

И макар че не получихме задоволително информация за самото устройство, чиято премиера най-вероятно ще е в границите на MWC 2019 в Барселона, то въпреки всичко събитието не остана без не малко обявления.


Екранът се споделя Infinity Flex Display
Размерът му е 7,3 инча диагонално, а самото устройство разполага и с дребен главен екран, който оказва помощ за потреблението и когато смарт телефонът е „затоворен“. Разделянето на екрана на две, както и главният екран вършат допустимо потреблението на до три приложения по едно и също време. Това става с помощта на новопредставения One UI потребителски интерфейс



Интересното при основаването на първият „сгъваем“ смарт телефон на Samsung е, че за покритие на екрана се употребява специфичен композитен полимер. Разбира се, невероятно да се употребява стъкло. Той е в композиция с нов вид лепило, което ще издържи на многократното отваряне.



Същевременно без никаква случайност, по рано през днешния ден Гугъл разгласи, че компанията стартира да поддържа в Android точно сгъваеми екрани. Това в действителност е и концепцията. В идващите няколко месеца, преди първият сгъваем модел да влезе в всеобщо произвеждане, разработчиците ще би трябвало да основат задоволително софтуерни решения, които да създадат по този начин, че когато моделът откри място на пазара – за него към този момент да има задоволително потребни стратегии и добавки.

Едно е ясно. Новата технология е бъдещето на мобилните устройства и след доста години, в които виждахме прототипи от значително компании, през днешния ден към този момент се приказва за излизането на подобен уред на пазара. Сигурни сме, че Samsung няма да са единствената компания, която ще покаже сходен артикул през 2019-а, само че дали ще са първата и какъв брой ще коства това наслаждение? Предстои да научим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР