След многократни забавяния Tesla Cybertruck най-накрая влезе в производство миналата

...
След многократни забавяния Tesla Cybertruck най-накрая влезе в производство миналата
Коментари Харесай

Сайбъртрък идва със сайбърлуфтове и още няколко проблема

След многократни забавяния Tesla Cybertruck най-сетне влезе в произвеждане предходната година. Първоначално изглеждаше, че единствено чиновниците на Tesla и няколко определени привилегировани купувачи имат златен билет за листата за доставка. 

Но в този момент един човек, който не е чиновник, има Cybertruck и споделя опита си от първа ръка. И дано просто кажем, че има много явни проблеми с качеството, изключително за автомобил в ценовия диапазон от 100 000 $.

Като цяло Cybertruck няма в началото посочения пробег, предлага се единствено в доста лимитирани конфигурации и е доста по-скъп от обещаното. Въпреки това, по-дълбокото прозрение в технологията му разкрива един доста завладяващ електрически пикап. Именно тук се появява тази действителна позиция на човек, който не е чиновник на Tesla.

Във форума на CybertruckOwnersClub потребителят Susu2142 написа: „ Общо качество на направата: OK като за Tesla, няколко погрешно сложени панела, в случай че се вгледате деликатно. Десния мигач от време на време не работи. “ 

Оказва се, че и двата казуса сами по себе си заслужават по-задълбочено разглеждане. Първо, панелът на каросерията, който е най-забележимо чудноват, е там, където задният завършек на леглото се среща с твърдото було.

Там има забележима празнота, която стартира покрай кабината и нараства към задната част на камиона. Въпреки това ъгълът на гледане преувеличава казуса. Другите фотоси на същите панели, само че под различен ъгъл, не демонстрират такова съществено разминаване. Въпреки това, една фотография, на която се вижда линийка, демонстрира почти 4 милиметра сред двете елементи.

Това е нещо, което бихте очаквали да бъде уловено при инспекцията преди доставка, и поражда опасения по отношение на цялостното качество на направата на Cybertruck.

Не е ясно дали този камион е единственият с този проблем или има и други със същия проблем. Роботи най-много създават Cybertruck, тъй че е евентуално това да не е единична обстановка.

При това притежателят споделя, че в действителност доста по-очевиден е казусът със работата на мигачите. Очевидно е, че „ в 30 % от случаите той не работи “. Susu2142 споделя, че ще осведоми за казуса с мигачите Tesla, само че не е споделил дали ще повдигне въпроса за панела на каросерията.

Не всичко също е неприятно. Той оповестява, че е „ замаян “ от ръководството, че ускорението е „ повече от задоволително “ и че вниманието, което получава от инцидентни жители по улиците, е „ прекомерно огромно “.

Cybersafety

Тъй като неотдавна имаше и злополука със Cybertruck, в която той се потвърди като същински автомобил от едно време – с минимални деформации извън и защото Cybertruck/Илън Мъск постоянно се закачат с електрическия пикап на Форд – F-150 Lightning, австралийски влогър е направил съпоставяне на краш теста на Cybertruck и обичайния електрически пикап.

Оказва се, че понижената или съвсем изчезнала зона за смачкване (crumple zone) на Мъсковото създание води до доста по-малък път на придвижване на главата на краш дъмито по време на преден удар. Това от своя страна усилва травматичността за човек в сходна обстановка. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР