След много перипетии лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все пак

...
След много перипетии лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все пак
Коментари Харесай

Борисов все пак се отказа от имунитета си

След доста " премеждия " водачът на ГЕРБ Бойко Борисов въпреки всичко се отхвърли от имунитета си.

За това се разбра, откакто тази заран ръководителят на Народното събрание Росен Желязков оповести отхвърли от трибуната - както е по устав.

Това значи, че точката, импортирана от Българска социалистическа партия, съгласно която Народното събрание би трябвало да гласоподава да падне ли отбраната на Борисов, или не, към този момент е лишена от смисъл.

В четвъртък социалистите оповестиха, че Борисов към момента не е подал в деловодството на Народното събрание декларацията, с която се отхвърля от имунитета си. Въпреки че в сряда сутринта разгласи, че ще направи това. Тогава той първо приказва рано сутринта пред публицисти като заявява, че няма да дава непринудено отбраната си като депутат. Малко по-късно обаче се оказа, че е размислил - свика нов брифинг и съобщи, че въпреки всичко се отхвърля.

По неофициална информация на Клуб Z - вторият брифинг е пристигнал на фона на поръчката от " Продължаваме промяната-Демократична България ", че депутатите на обединяването ще гласоподават " по съвест ", т. е. не биха спазвали партийна заръка да бранят имунитета на Борисов.

Заради това и от ГЕРБ провалиха за повторно за тази седмица така наречен лидерска среща.

Имунитетът на Борисов бе пожелан от към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев за така наречен Барселонагейт.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР