След като в последния брой на“Марица Уикенд“ за 2022 г.

...
След като в последния брой на“Марица Уикенд“ за 2022 г.
Коментари Харесай

Алена пред Марица: Защо жена да не стане кмет на Пловдив?

След като в последния брой на “Марица Уикенд “ за 2022 година астроложката Светлана Тилкова-Алена разкри пред читателите ни какво ни чака в Годината на Водния заек, през днешния ден с нейна помощ поглеждаме в бъдещето на Пловдив, България и Европа.

 

- Г-то Тилкова, ще вървим ли на предварителни парламентарни избори през 2023 година? Очаква ли ни фрапантна смяна в ръководството на страната?

- Ако под фрапантна смяна се схваща България от парламентарна република да тръгне към конституционни промени, с цел да стане президентска, от дълго време написах, че подобен астрологичен късмет на хоризонта не се задава, макар че в един от хороскопите на президента тези негови въжделения са забележими.

Дали ще вървим на предварителни избори? Сега отговорът е явен на всички. Ще вървим, като пукне първа пролет. Отговор на този въпрос дадох още на 10 юли и той не беше дали ще има предварителни избори през 2023-а, а какъв брой пъти ще вървим до урните.

Да напомня, в композитните звездни карти на два от последните предварителни вота съществуват аспекти, които изрично приказват за поредност ръководства на служебни държавни управления, без значение от техния състав, до момента в който се сътвори нов, постоянен кабинет. Дали това ще се случи към края на 2023-а или след началото на 2024 година, ще ни покажат мартенските предварителни избори.

Тъй че въпросът с предварителните избори е не дали ще има, а дали ще бъдат един или два пъти през 2023 г. Отхвърлиха гласуването на държавното управление на ГЕРБ-СДС. Денят 14.12.2022 година е притежател на двойна осцилация на отрицателни промени. Причината за това мое изказване е, че Слънцето в Стрелец поражда изстрели в мрака, без размисъл и с настървение, а асцедента в Риби е на потиснатост и предпочитание бързо да завърши и тази задача на 48-ото Народно събрание. Цели шест планети са в земни знаци - материални желания и предпочитание за персонално облагодетелстване, само че и за отрицателна карма за меркантилните поради Лунния възел в дома на парите и в Телец.



- Очертава ли се сполучлива 2023  година за Пловдив? Ще се развиват ли сполучливо значимите за  града  планове - пробивът  под Централна гара, транспортният възел на мястото на Бетонния мост?

- Нито като икономист, нито като астролог, нито като психоаналитик мога да отговоря съответно на този въпрос. Мога да дам световен астрологичен отговор като разследване от годината, в която навлизаме, годината на Нептун с осцилация 7, година на преосмисляне на полезностите, на осъзнаване на грешките, само че и на изолираност и даже застой, откакто през 2021-ва, година на световна смяна, подхванатите или неосъществените дейности са обрекли тези значими планове за града на застой, който е траял и през 2022 г. 

Годината на световна смяна е белязала освен Пловдив, а и цялата държава с неналичието на положителни резултати, липса на пари, отрицателни промени, към този момент и привнесени в България поради войната в Украйна. За това развиване предизвестих и писах още през есента на 2020 година, само че в псевдореволюционната жълтопаветна еуфория никой не ме чу. Сега, желаеме или не, по този начин ще бъде в най-хубавия случай още две години, в най-лошия - до 2030-а. Каквото за страната, това и за Пловдив.



- Ще има ли нов кмет Пловдив на локалните избори идната есен? Може ли да имаме кмет жена?

- Защо Пловдив да няма кмет жена?! София се промени неузнаваемо под ръководството на Йорданка Фандъкова, първата жена кмет на София и най-дълго управлявалият кмет на столицата. До локалните избори е надалеч. Дали Пловдив ще има нов кмет или не, ще ни покаже към момента незнайната дата на изборния ден, която не бих се изненадала, в случай че съвпадне с следващите предварителни избори за годината и станат известни имената на претендентите за градоначалници в цяла България.

- Ще успеем ли да се подготвим за влизане в Еврозоната или приемането на еврото ще се отсрочи за неопределен срок, както стана с Шенген?  

- Ние сме подготвени от дълго време за участие в Еврозоната. В това отношение и България, и Европейски Съюз са на едно мнение. Вече е реалност предстоящият отвод на Австрия и Нидерландия да ни поддържат за Шенген. Противопоставянето на Нидерландия публично е обвързвано с укор за неовладяната проведена престъпност в България, като че ли в Европа е овладяна и всеки нарушител служител на реда го дебне. Аз обаче си мисля, изчислявайки избрани дати и без да налагам на никого моето мнение, че същинският проблем се корени в изчезнали права на миналите под дъгата, към които българското общество има изявена непоносимост за разлика от Нидерландия и от нейния министър-председател Рюте. За Австрия - с помощта на Радев и с омразния на австрийците Петков, ги заляхме с мигранти.  Да не забравяме, че мълчанието на Радев, когато стана ясно, че обичаният му тогава Кирил Петков, на който беше поверил ролята на първи изчегъртващ ГЕРБ и Борисов от властта, е нарушил конституцията и измамил за двойното си поданство, се пояснява отвън България като корупция на най-високо равнище.

А що се отнася до изчезнало господство на закона в България, прави са си хората, но по какъв начин да ги накараш да схванат пустите му европейци, че „ за кокошка няма амнистия, а за милиони няма закони “ е локалното схващане за господство на закона.

Отказът да бъде призната в този момент България в Шенген е на двойна кармична отплата за родината ни, което значи, че повода, с изключение на законодателството в България, би трябвало да я търсим освен при Радев и Петков, само че и при Борисов, освен това и в персонален проект.



- Ще има ли Турция нов президент след изборите идното лято? Ще продължи ли Реджеп Ердоган да ръководи или ще слезе от сцената след 20 години отпред?

- Много е рано за подобен въпрос, доколкото ще върша калкулации, каквито не са ми желани. Не знаем какъв брой ще са кандидатите за президентския пост, нито датите им на раждане. А и заради каква причина Ердоган да не продължи да ръководи? Ако ще е поради опълчването дали има право да се кандидатира, тъй като ще му е трети мандат съгласно опозициятаQ или ще е втори, откакто Турция мина от парламентарно към президентско ръководство, отговорът е по-скоро явен и е на страната на настоящето ръководство.

- Ще донесе ли 2023 година завършек на войната в Украйна? Има ли заплаха от разгръщане на военните дейности, включване на НАТО в спора да вземем за пример? 

- Дай Боже, да не се разрасне спорът. Прекалено доста са незнайните като дати и часове на бъдещи дейности, с цел да мога да направя астрологично пояснение. Надявам се, че след съветската ракета, паднала в Полша и умъртвила двама души, която се оказа украинска, допускам изстреляна по простъпка в противоположна на вярната посока, всички заинтригувани страни, помагащи на Украйна, ще бъдат доста по-внимателни в думи и дейности.

Поради каква причина войната да спре? Да, Русия окупира и си взе земята, която й е нужна, само че откакто е провокирана от Съединени американски щати, Европа и Англия посредством глобите и военната помощ за Украйна, използвана за полигон, на който се ревизират тактики и се изпитват оръжия в действителни условия, няма по какъв начин да отстъпи, преди да реализира крайната победа по метода, по който го схваща. Дори и с цената на доста жертви и с десетилетия следващо страдалчество за народа на Русия.

- Може ли да чакаме съществено разлюляване в Украйна и Русия? Ще оцелее ли на поста съветският президент Владимир Путин?

- А за какво да не оцелее? В европейските страни информацията за войната е едностранна, което не е изненада, цензурата е повсеместна. И когато живеехме зад желязната завеса, беше същото, само че с противоположен знак. Сега Русия е агресорът, само че провокиран агресор.

 В астрологичната си прогноза през февруари 2014 година, преди осем години, бях безапелационна и написах, че война сред Русия и Украйна ще има, доста кръв ще се пролее и Украйна няма да резервира територията си, даже е вероятен разпад на страната. 

На 28 февруари 2022 г=, четири дни след нахлуването на Русия в Украйна, предизвестих за няколко неща. Първото е, че в рождения хороскоп на Владимир Путин Хирон е Козирог, което значи, че той като международен водач е кадърен в неочакван за всички момент да провокира международен проблем даже и в случай че видимо е тръгнал от локален спор. Така потвърждава на всички, че той е огромният състезател, и макар опълчването на Западния свят, нещата ще се случват, както ги е възнамерявал.

Тази война щеше да е завършила от дълго време, не по-късно от юли 2022 година и щяха да са избавени десетки хиляди животи от двете страни, в случай че Западът не беше давал и не продължава да дава оръжия на Украйна, която, в края на краищата, ще загуби войната.

В същото си пояснение написах, че неприятностите за Путин предстоят и занапред ще жъне плодовете на прочувствената, само че отрицателна карма, която сътвори на себе си, само че и на Русия, обричайки страната и народа на доста тествания и премеждия за дълъг интервал от време. Написах, че е сбъркал в упованията си, и отрицателните резултати скоро ще са факт и те ще повлияят освен него, само че и на хората от пострадалите страни, в това число и европейските. Горчива победа ще е тази за Русия, само че по-големият губещ ще са европейските жители и Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР