За първи път след загубата на детето си, само пред

...
За първи път след загубата на детето си, само пред
Коментари Харесай

Интервю с майката на 11-годишното дете, което беше поразено от мълния в Русе

За първи път след загубата на детето си, единствено пред NOVA приказва майката на Венци, който почина ударен от гръмотевица на стадион в Русе. Родителите на 11-годишния футболист пристигнаха на стадион " Дунав " за откриването на Международния футболен шампионат " Северна звезда ", проведен в негова памет от клуба, в който тренираше дребния състезател.

" Той си обичаше тима и знам, че през днешния ден е с нас ", споделя Нора Вутова, майката на Венци.

На 30 август 2023 година Венци остана вечно на 11 години. Животът му е пресечен от гръмотевица, която го поразява по време на футболна игра на стадион в Русе.

" Изпратих детето си с татко му на стадиона и мислех, че е предпазено, че няма какво да му се случи. Ние сме му родители и би трябвало да го пазим. Надявам се да е дейна мълниезащитата и да няма повече родители като нас, които да намират мъчно смисъл заран да се разсънват ", показва вяра почернената майка.

След гибелта на Венци институциите започнаха инспекции. И откриха - комплексът е имал частична мълниезащита, която не е обхващала подготвителните стадиони. Осем месеца по-късно целият състезателен комплекс " Дунав " към този момент е предпазен от мълнии.

" Мисля, че това би трябвало да се случи в цяла България. Защото обикалям стадионите и на много места за жалост тази отбрана я няма ", твърди Диян Димов, ръководител на ФК " Дунав " -Русе.

Виновни за гибелта на Венци обаче няма. И до момента в който родителите чакат някой да понесе отговорност, откриха сили да отидат на стадиона, трансформирал се в лобно място за сина им. " Това му е тимът. Играят дружно от много време и също така си бяха и другари. Дойдох да ги поддържа тъй като знам, че за него това е важно`, показва Нора Вутова.

Идеята за организирането на Международния футболен шампионат " Северна звезда " в памет на Венци е на футболен клуб " Дунав ". За присъединяване дойдоха осем тима от три страни. Всички състезатели са родени през 2012 година, същата, в която е роден и Венци. Желанието е събитието да се трансформира в традиция. А споменът за Венци ще носи и поставената на стадиона паметна плоча.

Нова телевизия

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР