След като Цветан Цветанов подаде оставка като лидер на парламентарната

...
След като Цветан Цветанов подаде оставка като лидер на парламентарната
Коментари Харесай

Симеонов за новоназначената Дариткова: Цветя и рози по пътя ѝ прашен, карамфили за наш`та любов

След като Цветан Цветанов подаде оставка като водач на парламентарната група на ГЕРБ през вчерашния ден поради абсурда с жилищата, през днешния ден министър председателят Бойко Борисов разгласи, че той ще бъде сменен от настоящия ръководител на парламентарната комисия по здравни въпроси Даниела Дариткова.
 Даниела Дариткова наследява Цветанов като началник на парламентарната група на ГЕРБ  Дариткова оглави здравната комисия вместо Тонев
Въпреки подозренията, че неговата оставка може да причини проблеми за парламентарната работа, през днешния ден пленарното съвещание стартира с кворум от 122 депутати. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обаче повтори терзанията си, които изрази нощес, че чака земетресения в Народното събрание в резултат на оставката на Цветанов.

" Естествено, че аз имам терзания, че ще има избрани проблеми с работата от тук нататък в Народното събрание с другите парламентарни групи ", съобщи Симеонов. " Цветанов въпреки всичко досега извършваше доста сериозна координационна работа сред групите - съгласувателна активност, по този начин да се каже. Може би ще има някакъв временен интервал, само че бих поискал всичко най-хубаво на госпожа Дариткова - цветя и рози по пътя ѝ прашен и карамфили за наш`та обич ", добави той.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки и ръководителят на ПГ на " Обединени патриоти " Волен Сидеров обаче обявиха, че не чакат проблеми в работата на Народното събрание.

" Г-жа Дариткова е един от най-старите и високопоставени фрагменти в ГЕРБ, тъй че това си е техен вътрешнополитически избор и ние няма за какво да го разясняваме. Ние ще работим с този, който си изберат партия ГЕРБ ", съобщи водачът на партия " Воля " Веселин Марешки.

Той още добави, че по-скоро се следи консолидиране на Народното събрание в сравнение с съществуването на каквито и да било проблеми. " Всички парламентарно показани партии, като се изключи Българска социалистическа партия, бяха в зала. Регистрираха се и Народното събрание работи с доста по-голям кворум, с доста повече народни представители ", добави Марешки. 

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров също съобщи, че не чака земетресения или проблеми с кворума в Народното събрание. Той още добави, че ще поддържа оставката на Цветанов, защото това е негова " волеизява ". 

" Даниела Дариткова е един отзивчив човек, спокоен и не виждам проблеми във връзка с връзката с нея. Ще работим с Дариткова. Не виждам проблем, по тази причина, че се трансформира ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Не виждам драма. Предвиждах такива разбърквания ", сподели още той.

Мнение изрази и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който съобщи, че от партията ще поддържат оставката на Цветанов, защото е " въпрос на персонална воля ". По мотив назначението на Дариткова Карадайъ добави, че това също е решение на ГЕРБ.

" Ние, в Движение за права и свободи, си взимаме нашите решения и си ги изпълняваме и не разрешаваме никой да ни се меси. От наша страна ние не се месим в решенията и на другите политически партии и парламентарни групи “, сподели Карадайъ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР