След като се върна от Италия с Първата награда ЮНЕСКО

...
След като се върна от Италия с Първата награда ЮНЕСКО
Коментари Харесай

Млада пловдивска челистка се върна с първи награди от големи конкурси в Европа

След като се върна от Италия с Първата премия ЮНЕСКО и златното отличие в Палманова, надарената пловдивска виолончелистка Дария Веселин Русева бе удостоена с голям брой влиятелни награди в едни от най-големите и влиятелни интернационалните музикални състезания в чужбина.  
Прочетете още
Повече от ослепително е представянето и в “Elizabeth international music competition ”, провел се " Уембли ", Великоритания. Дария се завръща освен с най-голямата " Platinum prize ", само че ѝ бе връчена и Специалната Награда за Най-емоционално наличие и  изпълнение:  Master of emotion special award.

Изпълненията на Дария Русева във Англия не стопират единствено с това и показване. Следват още няколко сложни и оспорвани интернационалните конкурсни изяви, със мощната конкуренция на млади гении от над  55 страни, в които тя безапелационно още веднъж печели първи места в надпревари с  изключително огромен имидж.

В английската столица  на “London young musician ” Oария  още веднъж с Gold prize.  С артистичните си изпъления, младата дама печели благосклонностите на уредници, жури, музиканти, слушатели и посетители.

 В Лондон младата челистка е част и от влиятелният Virtuoso international music awards, където след голям брой непресъдени Първи Награди в  категориите,  Дария печели Сребърен орден в раздела.

Конкурсната си сесия тя продължи вкъщи, в града под тепетата, с XIII-ТИ Конкурс за млади реализатори на оркестрови инструменти  “Добрин Петков ”, където завоюва високото отличие Първа-Първа премия, както и Специалната премия на организационния комитет.

Следва и злато в изявата и на Международният музикален конкурс “Wings for stars ”, който Дария още веднъж печели златото  в раздел " Професионалисти ".

Логично бе  и номинирана и за продобиване на Голямата премия на фондация “Енчо Керязов ”  сред гении оповестени от фондацията. Изявите на младата виолончелистка Дария Русева, с учител Юлия Марковска, не стопират единствено с конкурсните изяви.

Дария е поканена да бъде част от солистите на концерти в София, Пловдив и страната по случай 100 - годишнината от рождението  на маестро Добрин Петков.

Следват майсторските и независим концерт. Но тя е най-нетърпелива за изявата си пред публиката през септември, тъй като е  част  и от оркестровите изяви на сцената на Античен спектакъл Пловдив, на идните Големи концерти в града с гост-солисти от Европа и  САЩ.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР